Asarcık'ta Yağmur ve Afet Duası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Asarcık'ta Yağmur ve Afet Duası Yapıldı

Asarcık\'ta Yağmur ve Afet Duası Yapıldı

Samsun'un Asarcık ilçesinde Aydınköy Mahallesi'nde yağmur ve afet duası etkinliği düzenlendi. Asarcık Belediye Başkanı, Müftü, esnaf ve vatandaşların katıldığı etkinlikte duaların ardından yöresel yemekler ikram edildi. Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı, geleneği yaşatmanın mutluluğunu dile getirdi ve her yıl çevre illerden gelen misafirleri ağırladıklarını belirtti.

27.05.2024 16:08

Samsun'un Asarcık ilçesinde yağmur ve afet duası yapıldı.

Aydınköy Mahallesi'nde yapılan etkinliğe, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Kavak Müftüsü Yakup Belen, Asarcık Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Recep Demirtaş ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan duaların ardından mahalle sakinlerince adanan 3 büyükbaş ve 3 küçükbaş hayvanın etlerinden yapılan yöresel yahni ve keşkek katılımcılara ikram edildi.

Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Demirtaş, "75 yaşındayım ve çocukluğumdan beri bu geleneğin içindeyim. Dedelerimizden bize miras kalan bu asırlık geleneği yaşatmak için tüm mahalle halkı olarak yıllardır çaba sarf ediyoruz. Her sene birçok çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimizi mahallemizde ağırlıyor, yağmur ve bereket duaları ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asarcık'ta Yağmur ve Afet Duası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement