Aşık Yaşar Reyhani Şölenleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Aşık Yaşar Reyhani Şölenleri Başladı

Aşık Yaşar Reyhani Şölenleri Başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni' kortej yürüyüşüyle başladı.

06.12.2014 13:43

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni' kortej yürüyüşüyle başladı.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Kent Meydanı'nda toplanan Türk, Azeri, Irak, İran ve Gürcüstan'dan atılan 70 aşık, saz çalıp manier söyledi. Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşına kadar saz çalayarak yürüyen halk ozanlarına Ak Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu ve vatandaşlar eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da aşık Rayhani'nin sitem ederek Erzurum'dan gittiğini ve yurt dışında vatan hasretiyle hayatını kaybettiğini dile getirerek, Aşık geleneği Erzurum için önemli bir gelenek. Erzurum Aziziye Tabyalarıyla kahramanlık kokan bir şehir, İpek Yolu'nda bir şehir, Ulu Cami'siyle Selçukluları hatırlatan bir şehir, Lala Paşa Cami'siyle Osmanlı kokan bir şehir, cumhuriyet tarihinde vermiş olduğu kahramanlıklarla kahraman bir şehir. Aşıklarımız bu kahramanlıkları çok dile getirdi diye konuştu.

Aşık Reyhani'nin kızı Yasemin Reyhani ise babası Yaşar Reyhani adına böyle bir Şölen düzenlenmesinden gurur duyduğunu vurguladı. Gözyaşlarını tutamayan Yasemin Reyhanı Milletvekili Fazil Dağcı Çığlık'a sarılarak, Hüzünlü bir mutluluk duyuyorum. Keşke babamın mezarı da burada olsaydı. Erzurum'dan gitmeseydi diye de bir keşkem var. Ben de 4 yıl önce gitmek zorunda kaldım ama her an Erzurum ile doluyum dedi

1'inci Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni, 3 gün boyunca Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde devam edecek.

GÖRÜNÜT DÖKÜMÜ

-Kortej yürüyüşü

-Büyükşehir Belediye Başkan Cekili EyüpTavlaşoğlu'nun konuşması

-Aşıkların sazla çalıp söylemesi

Haber-Kamera Turgay İEK ERZURUM, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşık Yaşar Reyhani Şölenleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement