Asistan Olarak Başladığı Fakülteye 43 Yıl Hizmet Etti - Son Dakika
Güncel

Asistan Olarak Başladığı Fakülteye 43 Yıl Hizmet Etti

Asistan Olarak Başladığı Fakülteye 43 Yıl Hizmet Etti

Diyarbakır'da asistan olarak başladığı fakültede 43 yıl görev yapan Prof. Dr. M. Salih Çelik sade bir törenle emekliliğe adım attı.

01.03.2014 12:14

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşuyla birlikte asistan olarak göreve başlayan ve 43 yıl aralıksız aynı fakültede görev yapan Prof. Dr. M. Salih Çelik sade bir törenle emekliliğe adım attı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Salih Çelik'in emekliye ayrılması nedeniyle Hastaneler Başhekimliği Konferans salonunda tören düzenlendi.

Törenin ilk konuşmasını yapan Prof. Dr. Recep Işık, "Emeklilik törenleri buruk gibi görünse de bizleri bir araya getirmesi açısından önemlidir. Dicle Üniversitesine 1971 yılından buyana tam 43 yıl hizmet eden Çelik hocamız, Çalışkan, özü sözü bir, çok net tavırları olan, pırıl pırıl kalpli bir hocamızdır. Bugüne kadar ilk asistanlık dönemindeki gibi aynı tempo, heyecanla yılmadan çalıştı." söyledi.

"GÖNÜL KAPISINI AÇMIŞ BİR İNSAN"

Daha sonra konuşan Rektör Profesör Dr. Ayşegül Jale Saraç'ta şöyle dedi;" Salih hocamız buranın olmazsa olmazı diyebileceğimiz bir hocamız. Ben öğrencilik yıllarımdan Salih Hocamla tanışma şerefine erdim. Bizim Biyofizik hocamızdır. Hocamız gerçekten öğrencilik yıllarımdan bugüne kadar, yalnız benim değil, eminim ki her öğrencinin, her hocanın, her çalışanın üzerinde emeği vardır. Sadece bir idareci ve bir hoca değil, aynı zamanda baba gibiydi. İnsanlara her yönüyle gönlünü, kapısını açmış bir insandır. Kendisinde olanı rahatlıkla bir başkasıyla paylaşmasını bilen çok aktif bir yapısı vardır. Dur durak bilmeyen, engel tanımayan, gerçekten bize örnek olacak bir yapıdadır. Hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder saygıları sunuyorum"

"İNSAN GİBİ İNSAN "

YÖK üyesi Prof. Dr. M. Emin Yılmaz'da konuşmasında;"Değerli hocam, hem akademik ve hem de idari olarak her makama geldiniz. Ama siz bu makamlara geldiğinizde bunların geçici olduğunu biliyordunuz. Önemli olan makamlar bittikten sonra geride ne bıraktığımızdır. Hocam siz geride çok hoş bir seda bıraktınız. Bu bıraktığınız hoş seda ile mutlu olunuz. Bizlerde sizi hep bu hoş seda ile yad edeceğiz. Değerli hocam siz özerinde elbise olmasa da insan gibi insansınız. Sizi bu şekilde ifade ediyorum." diye konuştu.

79 YAYIN, 98 BİLDİRİ YAYINLADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara'dan Diyarbakır'a alındığı tarih olan 1971 yılında göreve başlayan Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çelik, 43 yıl hiç ara vermeden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptı. 43 yıllık hizmet süresince ilk günkü heyecanla çalışan Prof. Çelik, 43 yılda 79 yayın, 98 bildirileri yayınladı.

Düzenlenen törene YÖK Üyesi Prof. Dr. M. Emin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. A.Jale Saraç, Rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören sonunda Emekli olan Prof. Dr. M. Salih Çelik'e Rektör Saraç tarafından hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Asistan Olarak Başladığı Fakülteye 43 Yıl Hizmet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement