Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er - Son Dakika
Güncel

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er

Tunceli'de askerlik görevini yaparken intihar ettiği iddia edilen er Murat Oktay Can'ın ailesi, Ankara Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2. Daire Başkanlığının kararına karşı Anayasa Mahkemesine başvurdu Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can: "Derdimiz tazminat miktarı değil, asıl suçluların yargılanmasıdır"

07.09.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda askerlik görevini yaparken 5 Ekim 2009 tarihinde nöbette intihar ettiği iddia edilen er Murat Oktay Can'ın ailesi, Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında "100 bin liralık maddi ve manevi tazminat istemi" ile açtıkları davaya ilişkin mahkemenin, üslerin ve Milli Savunma Bakanlığının kısmen kusurlu olduğuna kanaat getirerek kendilerine 6 bin 500 lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdiğini hatırlattı.

Bu karara itiraz ederek Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurduklarını anlatan Can, 2. Daire Başkanlığının ret cevabı verdiğini, bu doğrultuda Anayasa Mahkemesine başvurduklarını belirtti.

Mahkemenin, oğlunun görev yaptığı yerde komutanların kusurlu olduğu ile ilgili deliller üzerine gitmediğini ileri süren Can, "Derdimiz tazminat miktarı değil, asıl suçluların yargılanmasıdır. Ortada oğlumun dayak yediği, şiddet gördüğü ile ilgili deliller olmasına karşın hiçbir komutan ceza almadı. Adaletli bir yargılama ve çürük elmaların ayıklanmasını istiyoruz" dedi.

Oktay Can, bu yargılama sürecinin askerlik görevini yaparken şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen olaylara da ışık tutacağını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement