Aslı'nın Ölümünün Ardından 'Bariyer' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Aslı'nın Ölümünün Ardından 'Bariyer' Tartışması

Aslı\'nın Ölümünün Ardından \'Bariyer\' Tartışması

Alp Disiplini yarışlarına katılmak için hazırlanan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun antrenman yaparken yaşama veda etmesi, 'tahta kar depresi' tartışmasını başlattı.

13.01.2012 14:35

ASLI' NIN KAYAK TAKIMLARI FEDERASYONA TESLİM EDİLDİ

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Konaklı Kayak merkezinde hazırlanan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun antrenman yaparken yaşama veda etmesi, 'tahta kar depresi' tartışmasını başlattı.

Cumhuriyet Savcılığı Konaklı'daki çeşitli iddiaları araştırırken, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "İhmal var diye kimse bizi suçlamayamaz" dedi. Kayak Öğretmeni Metin Gez ise "Dağ sahipsiz, daha çok kaza olur" dedi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul'dan arkadaşları ile Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 13- 15 Ocak tarihleri arasında Konaklı'da yapılacak Alp Disiplini Birinci Etap Yarışı için Bayanlar Süper C Pistinde antrenmanlara başladı. Erzurum'da geçtiğimiz kış mevsiminde yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda hizmete giren Palandöken'den sonra ikinci Kayak Merkezi olan Konaklı'da kayarken kayağının çıkması sonucu Aslı Nemutlu'nun ölmesi, çeşitli eleştirileri de beraberinde getirdi.

Tipiyi önlemek için yapılan tahta kar perdelerinin kayak pistlerine 8 metre uzaklıkta olduğunu ifade eden Kayak Federasyonu yetkilileri, "Bu çitler branda ile kapatılırsa çıkan tipi bunları kırar. Dünyanın her yerinde bu çitlerden vardır. Çitlerle pist arasındaki mesafe 8 metredir" dediler.

Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık ise "Aslı kızımızın yaşamını yitirdiği pistlerde geçen yıl Dünya Üniversiteler Kış Oyunları oynandı. Bu dağı onlarca yerli ve yabancı uzman inceledi. O tahta bariyer kış oyunlarında da vardı. Acımız çok büyük. Şu an bunları konuşmak istemiyorum. Göz pınarlarımızdaki yaşlar kurumadı. Aslı'mızı ona yakışır bir şekilde toprağa verdikten sonra Erzurum'a gelip açıklama yapacağım. İhmal var diye kimse bizi suçlamayamaz." diye konuştu.

"DAĞ SAHİPSİZ, DAHA ÇOK KAZA OLUR"

Kayak Federasyonu eski yöneticilerinden olan ve Palandöken'de Kayak Öğretmenliği yapan Metin Gez, kar tutması ve tipinin karı götürmesini engellemek için yaptırılan tahta bariyerlerin önünde mutlaka plastik çubuklu ağların çekilmesi gerektiğini bildirdi. Palandöken ve Konaklı'da geçtiğimiz kış mevsiminde yapılan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) bu kuralı uyguladığına dikkati çeken Metin Gez, şunları söyledi:

"FIS uzmanları, Palandöken'deki tüm yarışlarda plastik çubuklu ağlar kurdu. Hatta bazı yarışlarda 2-3 sıra ağ döşediler. Bunun anlamı, hızla ağlara çarpan yarışçı, birinci ağdan geçerse ya da ağı devirirse diğer ağlar engel olsun. Konaklı'daki kazaya çok üzüldüm. 18 yaşındaki bir genç kızımız hayatını kaybetti. Şimdi Konaklı'da özellikle tahta bariyerlerin mindersiz ve önünde ağ bulunmaması kazaya davetiye çıkarır. Mutlaka pistle bariyerler arasına ağlar çekilerek kayak yapanların güvenliği sağlanmalıdır. Palandöken ve Konaklı'da işi bilen ekip yok. Dağlar sahipsiz, bu gidişle daha çok kaza olur, canlar yanar."

ASLI'NIN KAYAKLARI FEDERASYONA TESLİM EDİLDİ

Konaklı'da bugün sabah satlerinde olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi, Nemutlu'ya ait kayak takımı ve kıyafetlerini tutanakla Kayak Federasyonu yetkililerine teslim etti. Federasyon yetkilileri üzerinde 'Aslı' yazılı kayak takımlarını bir pikapla Palandöken'deki Kayak Federasyonuna ait tesislere götürdü. Aslıı Nemutlu'nun önkayak takımları, daha sonra İstanbul'da oturan ailesine teslim edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslı'nın Ölümünün Ardından 'Bariyer' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement