Atatürk Havalimanı Dünya Birincisi - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı Dünya Birincisi

Atatürk Havalimanı Dünya Birincisi

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanın geçtimiz yıl 45 milyon yolcu taşındığını açıkladı.

01.04.2013 20:40  Güncelleme: 09:31

Yolcu trafiğinin bir önceki yıla oranla yüzde 20.6 artış gösterdiğine dikkati çeken Orhan Birdal " Atatürk Havalimanı, 25 milyon ve üzeri yolcu trafiği açısından havalimanları kategorisinde yüzde 21 artışla Avrupa ve Dünya'da birinci oldu" dedi.

Erzincan Üniversitesine bağlı Sivil Havacılık Yüksekokulunda 'Türkiye'de Havalimanı İşletmeciği' konulu seminerde konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, 2003 yılında ülke genelinde tarifeli seferlere açık toplam 26 havalimanı olduğunu anımsattı. Havalimanı sayısının 49'a yükseldiğine işaret eden Orhan Birdal, 6 havalimanı inşaatının devam ettiğini bildirdi. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanından söz eden Birdal, Türkiye'nin son 10 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirtti. 2003 yılında 2.2 milyar dolar olan sektör cirosunun bugün 15 milyar dolara çıktığını anımsatan Birdal, 10 yılda sektörde istihdam edilen sayısının 65 binden 150 bin kişiye çıktığını söyledi. Türkiye'de özellikle İç hatlarda sadece THY'nin uçtuğunu kaydeden Orhan Birdal, Bakan Binali Yıldırım'ın öncülüğü ile havayolunda tekelun kaldırıldığını anımsattı. Günümüzde yolcu sayısının arttığını ve fiyatların makul seviyeye indiğine değinen Orhan Birdal, bu yıl Kastamonu, Bingöl ve Şırnak havalimanlarının hizmete gireceğini anlattı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanını da bu yıl içerisinde açılmasına çalışıldığını ifade eden Birdal, şöyle konuştu:

"RAKAMLAR ÇOK BÜYÜK"

"Türkiye'nin doğudan batıya tüm noktalarına havadan ulaşım imkanını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Atatürk Havalimanı trafiği, bir önceki yıla oranla 2012'de yüzde 20.6 arttı. 2012 yılında Atatürk Havalimanında yolcu sayısı 45 milyona ulaştı. Çok büyük bir rakam. Aynı şekilde Antalya, İzmir ve Ankara Esenboğa havalimanları da ciddi derecede yolcu artışı oldu. Atatürk Havalimanı 25 milyon ve üzeri yolcu trafiği açısından havalimanları kategorisinde yüzde 21 artışla Avrupa'da ve Dünya'da birinci oldu. Geçen hafta Montreal'da yapılan bir törenle birincilik ödülümüzü aldık. Yine aynı törende iki önemli şirketimiz daha THY, Dünya'nın en iyi havayolu şirketi, bu okulu yaptıran Çelebi Hava Servisi de Dünya'nın en iyi Grand Handling şirketi ( Yer Hizmetleri) unvanını aldı. Son 10 yıllık zaman zarfından havalimanalarımız için DHMİ olarak 2 milyar dolarlık bir yatırım yaptık. 22 tane terminal binası ve 46 tane PAT sahası (pist apron, taksiyolu) yaptık. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı Dünya Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement