Atatürk'ün Tarsus'a Gelişi Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Atatürk'ün Tarsus'a Gelişi Törenlerle Kutlanacak

Atatürk\'ün Tarsus\'a Gelişi Törenlerle Kutlanacak
15.03.2014 13:50

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 91. yıldönümü törenlerle kutlanacak.

Atatürk'ün Tarsus'a geliş tarihi olan 17 Mart'ta yapılacak tören saat 09.00'da Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve Tarsus Garı'nda bekleyen Atatürk'ün kente geldiği Atatürk Treni'nin vagonundan temsili olarak Atatürk'ün inmesiyle başlayacak.

Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin temsili olarak canlandırmasının ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar bando eşliğinde Cumhuriyet alanına gelecekler. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından törene çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yapılacak etkinliklerin ardından törene katılanlar toplu olarak Tarsus Şelalesi'ne gidecekler. Burada katılımcılara 91 yıl önce Atatürk'e ikram edildiği gibi marul ve kısır ikram edilecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'umuzu şereflendirdiği günün 91. Yıl dönümünde yine birlikte olmanın, sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini, Muasır medeniyetler seviyesini hedefleyen herkes, Atatürk'e sahip çıkmak, onun fikirlerini, düşüncelerini yaşatmak zorunda olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Tarsus'a Gelişi Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika


Advertisement