Atina'da EOKA anıtı dikildi - Son Dakika
Güncel

Atina'da EOKA anıtı dikildi

Kıbrıs adasını Yunanistan'a bağlamak için kurulan EOKA örgütü adına, Yunanistan'ın başkenti Atina'da anıt dikildi.

05.04.2014 16:56

Kıbrıs adasını Yunanistan'a bağlamak için kurulan EOKA örgütü adına, Yunanistan'ın başkenti Atina'da anıt dikildi.

Atina'da kent merkezindeki Santiago Parkı'na dikilen anıtın açılışını, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Rum lider Nikos Anastasiadis yaptı.

Anastasiadis açılışta yaptığı konuşmada, Papulyas'a, Kıbrıs'ta çözüm çabalarına verdiği destek için teşekkür etti. Anastasiadis, "Ada'da çözümün sadece Kıbrıslı Rumların arzusu olmadığını, tüm Kıbrıslıların talebi olduğunu" söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ın Türkleşme "tehlikesi" bulunduğunu öne süren Anastaisadis, gelecek yıllarda böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda geri dönüş olmayacağını söyledi.

Papulyas ise Yunanistan'ın Rumlara olan desteğinin süreceğini belirterek, "Bizim silahımız ve yapmamız gereken şey, ortak bir tutum içerisinde birlikte mücadele etmek" dedi.

Yunan heykeltıraş Aristidis Paçoğlu tarafından yapılan ve üzerinde "EOKA kahramanları anıtı 1955-59" yazılı anıt, parmak yerine insan figürleri olan bir elden oluşuyor.

Kıbrıs'ta, 1955'te Yunanistan ile birleşme (Enosis) amacıyla İngiltereye karşı direniş başlatan EOKA, daha sonraki yıllarda Ada'daki Türkleri imha planı Akritas'ı uygulamakla tanınıyor.

Atina\'da EOKA anıtı dikildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atina'da EOKA anıtı dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement