Avusturya Ankara Büyükelçisi Wölfer Yozgat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Avusturya Ankara Büyükelçisi Wölfer Yozgat'ı Ziyaret Etti

Avusturya Ankara Büyükelçisi Wölfer Yozgat\'ı Ziyaret Etti

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat’a geldi.

17.12.2013 20:44

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat'a geldi.

Avusturya Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer beraberinde, Avusturya Büyükelçilği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz ve Ramada Otel'in Sahibi Yozgatlı İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ile birlikte Yozgat'a iki günlük bir gezi düzenledi. İlk olarak Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Büyükelçi Wölfer, oda başkanı Metin Özışık'tan şehrin ticari ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı. Daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret eden Büyükelçi Wölfer, şehrin genel yapısı hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Yusuf Başer, Avusturya'da çok sayıda Türk'ün yaşadığını Türkler arasında ise en Yozgatlıların bulunduğun belirterek, "Yozgat ile Avusturya'nın bir gönül bağı bulunmaktadır. Belediye olarak şehrimizde bir caddemize 'Viyana Caddesi' ismini verdik" dedi.

Büyükelçi Wölfer'de 50 yıl önce Türkiye'den Avsturya'ya işçi göçü yaşandığını belirterek, "50 Yıl önce Türk göçmenler Avsturya'da birkaç yıl çalışıp geri dönecekleri düşüncesindeydiler. Ancak tabii ki başka türlü gelişti bu misafirlik. Türk göçmenlerin büyük bölümü ülkemizde kaldı. Şimdi ikinci ve üçüncü kuşak da Avusturya'da yaşıyor. Avusturya'da çalışan işçilerin birçoğu orda kazandıkları ile kendi memleketlerinde yatırım yaparak, ekonomik katkı sağlamışlardır" dedi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Vali Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti. Vali Yazıcı, Büyükelçi Klaus Wölfer'i Yozgat'ta ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Avusturya'da on binlerce hemşehrimiz ve insanımız var. Umarım büyükelçimiz de kentimizde yabancılık çekmemiştir" dedi.

Vali Yazıcı, Viyana'nın ikliminin Yozgat iklimi ile benzer özellikler taşıdığını hatırlatarak iki şehirde de kar ve soğuk havanın etkili olduğunu kaydetti.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ise 14 Mayıs 2014 tarihinde, Türkiye-Avusturya arasında imzalanan İşçi Alım Anlaşması'nın 50. yıldönümünün kutlayacaklarını ifade ederek, "Bu tarihte bir takım etkinlikler yapacağız. Avusturya'daki Yozgatlılar'ın ailelerini Ankara'da ağırlamak istiyoruz. Bu süreci ayrıca bilimsel olarak sempozyum gibi etkinliklerle da anlatacağız" diye konuştu.

Kendisinin Yozgat'a gelmeden önce dersine iyi çalıştığını anlatan Wölfer, Beyaz perdedeki Yozgat Blues filmini de izlediklerini söyledi. Yaklaşık 2 yıldır büyükelçilik yaptığını vurgulayan Wölfer, "Her ülkede göç konusu vardır. Yozgat Avusturya açısından çok önemli bir şehirdir. Yozgat'ta yurt dışında kazanılan paranın Türkiye'de yatırıma dönüşmesini ve burada nasıl olumlu sonuçlar doğurduğunu yakından gördük. Bu ziyarette ticaret odası ile de ticari işbirliği konusunda görüşmeler yaptık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına şeref defterini imzalayan Klaus Wölfer'e Vali Yazıcı, gümüş işlemeli Türk bayrağı hediye etti. Avusturya Büyükelçisi Wölfer ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardından Şahin Tepesi, Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde öğle yemeğine katıldı. Büyükelçi Wölfer, burada Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kırdı. Yozgat Müzesini gezen Avusturyalı heyet, daha sonra Tarihi Hayri İnal Konağında, mahalli sanatçı Erhan Özel'in söylediği Türkülerle eğlenirken, çedeneli kavurgadan tadıp, menengiç kahvesi içti.

Avusturyalı heyet Yozgat ziyaretinin ikinci gününde Bozok Üniversitesi'nde düzenlenecek etkinliklere katılacak. Avusturyalı heyet için Şahin Tepesi, Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen öğle yemeğine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İşadamı Bilal Şahin ve Abdurrahman Karamanlıoğlu katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avusturya Ankara Büyükelçisi Wölfer Yozgat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement