Bahçeli,Skandal Yaratan İl Sekreterini Aday Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Bahçeli,Skandal Yaratan İl Sekreterini Aday Gösterdi

Bahçeli,Skandal Yaratan İl Sekreterini Aday Gösterdi

Diyarbakır'da gazetecilere zarf içinde para vermeye çalışan MHP İl Sekreteri, Bahçeli tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

02.11.2013 21:32  Güncelleme: 09:57

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 9'u büyükşehir, 15'i il olmak üzere toplam 220 belediye başkan adayını kamuoyuna açıklandı.

Bu isimler arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak tanıtılan Ömer Bozkaya'nın adı Diyarbakır'da 'Gazetecilere zarf içinde para verme' skandalına karıştığı halde Bahçeli tarafından aday olarak gösterilmesi şaşkınlık yarattı.

Bahçeli'nin Bozkaya'yı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak göstermesini 'Bahçeli Diyarbakır'dan tek oy bile beklemiyor' yorumlarına neden olurken, Bozkaya'nın kendisinin bile aday olarak gösterilmesinin şaşkınlığını yaşadığı öğrenildi.

SKANDAL NASIL OLMUŞTU

18 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır MHP İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısı sonrasında Ömer Bozkaya, MHP İl Sekreteri sıfatı ile bazı gazetecilere kapalı bir zarf vermek istedi. Bir gazetecinin basın metni zannederek bürosuna döndükten sonra açtığı zarftan 50 TL çıktı. Gazeteci de zarfı MHP'ye iade etti.

Olayı yaşayan Muhabirler, "Çaydan sonra dışarı çıktığımızda yanımıza yaklaşan biri cebimize zorla zarf sokmak isteyince tepki verdik ve almadık"

"Ben acilen çıktım. O sırada il sekreteri bana zarf uzattı. 'Başkan daha sonra sizinle özel görüşecek' dedi. Bende basın metni diye alarak çantama koydum. Zarfa bakmadım. Daha sonra içinde 50 TL olduğunu öğrenince teslim ettim" diye konuşmuştu.

GAZETECİLER CEMİYETİ KINAMIŞTI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı bir açıklamayla MHP İl Başkanlığı'nın davranışını eleştirdi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Basın toplantısının bitişi sonrasında gazetecilere basın metni kapalı zarf içinde teslim edilerek içine 50 TL para bırakılmıştır. Bunu gören GGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız, tepki gösterip yaşanan bu etik dışı durumu kurumumuza bildirmişlerdir. Bizler bölgede görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret-maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun veya siyasi partinin açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bahçeli,Skandal Yaratan İl Sekreterini Aday Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement