Bakan Şahin, Hastane ve Kreşte Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin, Hastane ve Kreşte Çocukları Ziyaret Etti

Bakan Şahin, Hastane ve Kreşte Çocukları Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer'i makamında ziyaretinin ardından, hayırsever Mevlüt Hamzaoğlu tarafından yaptırılan ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun...

03.02.2012 20:08

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaretinin ardından, hayırsever Mevlüt Hamzaoğlu tarafından yaptırılan ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ile Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Şahin konuşmasında, son 10 yılda anne ve çocuk ölüm hızında yüzde 75 gerileme sağladıklarını söyledi. Geçen hafta Davos'ta bulunduğunu belirten Bakan Şahin, şöyle dedi:

"Özellikle bebek ölüm hızında binde 16'ya düşmüş, binde 5'e düşmek için de büyük hedefler ortaya koymuş bir ülkenin bakanı olarak büyük bir onurla Davos'ta ülkemi temsil ettim. Bugün temel eğitimde yüzde 98 oranınını yakalamış, kız ve erkek çocuklarına aynı oranda eğitim fırsatı sağlamış bir ülkenin bakanı olarak oradaydım. Ama bu yetmez. Biz yeni hedeflere odaklandık. Orta eğitimde yüzde 68 oranınını yüzde 90'lara, 100'lere çıkarmak zorundayız. Üniversitelerde de özellikle kız öğrencilerin okullaşma oranını yüzde 29'dan yüzde 50'lerin üzerine çıkarmak zorundayız."

LÖSEMİ HASTASI ADA'YA OYUNCAK BEBEK

Bakan Şahin, konuşmasının ardından hayırsever Mevlüt Hamzaoğlu'na plaket verdi. Bakan Şahin daha sonra, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin kurdelesini kesti. Bakan Şahin, Çocuk Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemi hastası 7 yaşındaki Aliye Ada Çakıroğlu'nu ziyaret ederek oyuncak bebek ve araba hediye etti. Bakan Şahin, hastanede sünnet olan 10 yaşındaki Tusan ve 7 yaşındaki İsmail Tutaş kardeşleri de ziyaret ederek hediyeler verdi. Açılış kurdelesini kestiği Okul Öncesi Eğitim Merkezi'ni de gezen Bakan Şahin, burada da çocuklarla satranç oynayıp hediyeler dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin, Hastane ve Kreşte Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement