Berkin Elvan Balıkesir'de Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Balıkesir'de Yürüyüşle Anıldı

Berkin Elvan Balıkesir\'de Yürüyüşle Anıldı

Balıkesir'de, Gezi eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet etmesiyle yaralanıp yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yıl dönümünde yürüyüş düzenlendi.

11.03.2015 21:54  Güncelleme: 09:28

Berkin Elvan Balıkesir'de yürüyüşle anıldı

Balıkesir'de, Gezi eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet etmesiyle yaralanıp 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yıldönümünde yürüyüş düzenlendi.

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu ile Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde yürüyüş düzenlendi. Toplu Taşıma Merkezi'nde saat 17.30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişi, Milli Kuvvetler Caddesi'nden Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Liseli öğrencilerin de katıldığı yürüyüşte, 'Katiller halka hesap verecek', 'Berkin Elvan, 15'inde bir fidan', 'Berkin burada biz buradayız' sloganları atıldı.

Meydanda topluluk adına açıklamayı okuyan üniversite öğrencisi Okan Demir, "Haziran'ın en küçük fidanını yitireli koca bir yıl oldu, ama sürüncemede bırakılan bir soruşturma dışında başka bir adım atılmış değil. Berkin'in katili Özgecanların katillerine cesaret veren yobaz AKP düzenidir. Berkin'in katili laik eğitimi rafa kaldıran, her okulu mescide çeviren karanlık AKP düzenidir. Emri vereni biliyoruz. Bize düşen Berkin'e verdiğimiz sözü tutmaktır. Berkin'in hesabını soracağımızı, onun katillerini bu ülkeden def edene kadar kovalayacağımızı dosta düşmana ilan ediyoruz" dedi.

Polisin önlem aldığı eylemde topluluk açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Balıkesir'de Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement