Balyoz Davası'na Avukatlar Yine Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'na Avukatlar Yine Katılmadı

Balyoz Davası\'na Avukatlar Yine Katılmadı

Balyoz Davası'nın 94.duruşması, 14 sanığın avukatı Haluk Pekşen'in, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasıyla devam ediyor."Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 94.duruşması başladı.

07.05.2012 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nın 94. duruşması, 14 sanığın avukatı Haluk Pekşen'in, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasıyla devam ediyor.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 94. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 122 tutuklu sanık katıldı. Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Koramiral Kadir Sağdıç ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 128 tutuklu sanığın katılmadığı duruşmada bir tutuksuz sanık da hazır bulundu. İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile ise duruşmaya katılmadı.

AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI

Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları duruşmaya katılmadı. Önceki duruşmada mütalaaya karşı savunma yapan 14 sanığın avukatı Haluk Pekşen bugün de savunmaya devam edeceğini söyledi.

Duruşma avukat Pekşen'in mütalaaya karşı yaptığı savunmayla sürüyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'na Avukatlar Yine Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement