Balyoz Planı Davası - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası

Balyoz Planı Davası

Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1.Balyoz Planı davasının 105'inci duruşması başladı.

03.09.2012 11:44  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanıklı

"Balyoz Planı" davasının 105'inci duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 189 tutuklu ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmaya, Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Korgeneral Nejat Bek ile hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanık ile "Ergenekon" davasından tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz gelmedi.

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapması için kürsüye gelen sanıklardan Hanifi Yıldırım, 23 aydır tutuklu yargılandığını belirterek, "Her gün, 'niye tutukluyum, neden buradayım, suçum ne' diye kendi kendime soruyorum. Bir çıkış yolu bulamadım. Ben kolluk amiriyim. Mahkemelerle beraber çalıştık. Suçlu yakaladık. Olay yerinde inceleme yaptım. Dosya hazırladık. Bana 'şöyle bir belge var ondan suçlusun' deyin. Var mı öyle bir belge-" dedi.

Taleplerinin mahkemece kabul edilmediğini belirten Yıldırım, adil ve tarafsız yargılama yapıldığına inanmadığını ifade ederek esas hakkında savunma yapmayacağını söyledi.

Duruşma, sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement