Bar Cinayeti Sanığı: Rastgele Ateş Ettim - Son Dakika
Güncel

Bar Cinayeti Sanığı: Rastgele Ateş Ettim

Bar Cinayeti Sanığı: Rastgele Ateş Ettim

Adana'da bir barda meydana gelen silahlı kavgada Abdullah Heybeli'yi (30) öldürmekten yargılanan Mehmet Arif Kumaçar (21), "Olay bir anda oldu.

26.01.2015 11:41

Adana'da bir barda meydana gelen silahlı kavgada Abdullah Heybeli'yi (30) öldürmekten yargılanan Mehmet Arif Kumaçar (21), "Olay bir anda oldu. Rastgele ateş ettim" diye savunma yaptı.

Döşeme Mahallesi'nde bir barda çalışan Y.Y. ile Ş.K. (29), birbirlerine hakaret içerikli mesaj attı. Bunun üzerine geçen 13 Kasım'da Y.Y. sevgilisi Tuncay Düğer ve Abdullah Heybeli ile bara geldi. İki kadın arasında çıkan kavgaya bar sahipleri ve çalışanları müdahale ederek dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada Abdullah Heybeli tabancasını çıkarıp ateş etti. Bar çalışanlarından Mehmet Arif Kumaçar, araçlarının arkasından geçip ateş etmeyi sürdüren Heybeli'yi tabancayla vurarak öldürdü. Mehmet Arif Kumaçar tutuklanırken, bar sahiplerinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Mehmet Arif Kumaçar kasten öldürme suçundan ömürboyu hapis, bar sahipleri Yaşar Toğuç (44) ile Cebbar Aran (35) kasten öldürme suçuna iştirakten  ömürboyu hapis, Şevki Kayapınar ise suç delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yaralama ve hakaret suçlarından 5'er yıl hapis cezası istenen bar çalışanı kadınlar Ş.K. ve Y.Y. ile tehdit suçundan 7 yıl hapsi istenen Tuncay Düğer ile askerlik görevini yapan sanıklardan Hayrettin Toğuç (20) duruşmaya katılmadı.

Sanık Kumaçar, ölen Abdullah Heybeli'nin elinde silahla bara girmek istediğini belirterek kendini şöyle savundu:

"Ölen elinde silahla arabadan indi. Yanında Tuncar Düğer ile Y.Y.de vardı. Abdullah Heybeli elinde silahla bara girmek isteyince engel oldum. Israr edip bana küfür edince elindeki silahı almak istedim. Silahı almak için boğuşurken silah havaya doğru bir el ateş aldı. Bu sırada ben de üzerimde taşıdığım silahı çektim. Abdullah, kaçarken geri dönüp bana ateş etti. Bir arabanın arkasına gizlendi oradan da ateş etmeye devam etti. Bunun üzerine ben de rastgele ateş ettim. Bir anda gelişen bir olaydır. Beni kimse azmettirmedi. Ölen şahsı tanımam."

Bar sahipleri, Yaşar Toğuç ve Cebbar Aran olay sırasında barda olduklarını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. Sanık Şevki Kayapınar ise barda müzisyenlik yaptığını belirterek olayı görmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Arif Kumaçar'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bar Cinayeti Sanığı: Rastgele Ateş Ettim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement