Barlas Küntay Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Barlas Küntay Mezarı Başında Anıldı

Barlas Küntay Mezarı Başında Anıldı

İSTANBUL, (DHA) TURİZM eski bakanlarından, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)'nin kurucusu ve Onursal Başkanı Barlas Küntay, ölümünün 11'inci yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı.

02.08.2010 20:17

İSTANBUL, (DHA)

TURİZM eski bakanlarından, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)'nin kurucusu ve Onursal Başkanı Barlas Küntay, ölümünün 11'inci yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı.

Türk turizmine büyük hizmetleri bulunan Küntay'ı anma törenine eşi İnci Küntay, oğlu Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Bölümü Başkanı Dr. Burak Küntay, yakınları, TYD temsilcileri ve turizmci dostları katıldı.

Anma töreninde konuşan TYD Başkanı Dr. Turgut Gür, turizm sektörünün dünyanın en büyük 8'inci ülkesi olmasında Barlas Küntay'ın büyük rolü olduğunu söyledi.

Gür, Küntay'ın kendileri için bir idol ve ulaşılması gereken bir gönül insanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği bundan 22 yıl önce kuruldu. TYD'nin kuruluşunda Barlas Küntay önderlik yaptı. O günleri hatırlarsanız, henüz Türk turizm sektörü yatırımlara yeni başlamış, çok çeşitli sorunlarla haşır neşir olurken, 'bu sıkıntıları nasıl atlatalım' diye düşünürken, işte bir lider çıktı. Tonton, sempatik, akıllı, sevgiyle insanlara yaklaşan ve hoşgörünün simgesi olan Küntay bizleri bir araya topladı. Bu sektörün sorunlarının çözümü konusunda fikirler üretirken dedi ki 'Birlik beraberlik içinde olduğunuzda ve güç birliği yaptığınızda biliniz ki her türlü sorun çözülür'. Bu anlayış içinde TYD kuruldu. Gerçekten TYD kurulduğundan bu yana çok şeyler değişti. Türkiye turizm sektörü bugün dünyanın en büyük 8'inci ülkesi oldu. Ancak Barlas Küntay sadece TYD kurucusu değildir. Kendisi çok genç yaşında milletvekili olmuş. 1980 yılında Türkiye Turizm ve Tanıtma Bakanı olmuş. Bu dönemde de turizm çerçeve kararnamesini çıkarmıştı. Bu kararname emekleyen Türkiye turizminin başlangıcı olmuş. Daha sonra bilgi ve tecrübesiyle 1982 yılının Eylül ayında çıkan Turizm Teşvik Kanunu bu çerçevenin üzerine inşa edilmiştir. Küntay'ın ardından Turgut Özal'ın da gayretleriyle, Türkiye bugün dünya turizminin en iddialı ülkelerinden biri konumundadır"

Konuşmaların ardından Barlas Küntay'ın ruhu için Kuran-ı Kerim okundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barlas Küntay Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement