Barolardan Müge Anlı Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Barolardan Müge Anlı Hakkında Suç Duyurusu

Barolardan Müge Anlı Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır ve Bitlis baroları deprem sonrası bir televizyon kanalındaki programında olumsuz yorum yaptıkları öne sürülen Müge Anlı ile bazı köşe yazarları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

26.10.2011 16:45

Diyarbakır ve Bitlis baroları deprem sonrası bir televizyon kanalındaki programında olumsuz yorum yaptıkları öne sürülen Müge Anlı ile bazı köşe yazarları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emen Aktar ve 50 avukat adliye önünde suç duyurusu öncesinde basın açıklaması yaptı. Aktar, Van'daki deprem ardınan televizyon ve gazetelerde olumsuz yorumlar yapıldığını ve bu yorumlara duyarsız kalmayacaklarını söyledi.

Aktar, "Diğerinin yaşadığı acı üzerinden bir nefret söylemi gerçekleştiriyor. Toplumun çoğunluğu acıyı paylaşıyor. Bu kesin önemli bir şey. Böyle bir doğal afet karşısında yapmamız gereken doğamız gereği insan olmaktır. İnsanca davranmaktır. Zarar görenin etkin kimliği, dinsel inanışı, dil, ırkına bakmaksızın yardıma koşmalıdır. Dün onu gördük. Türkiye'nin dört bir tarafından yardıma gelenler. Yardıma koşan insanları gördük. Yardım gönderen insanların o sıcak yüreklerinin Van'la, Erciş'le buluşmasını gördük" dedi.

Aktar, güzelliği ve yardımlaşma duygusunu zedeleyen çirkin davranışlar olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu toplumu yaralayan inciten davranışlar var. Bunların bir kısmı gazeteci diye ortaya çıkıyor. Bunlar öğretilmiş nefreti bir ırkçı saldırganlığa dönüştürerek kamuoyuna yansıtıyorlar. Biz de bu konuda meslektaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Bundan sonra da bu tür söylemelere karşı kayıtsız kalmayacağız. Bu toplumda hiç kimsenin kalmaması gerekiyor. Bizim ihtiyacımız olan şey kimsenin dili, ırkı, dinsel inancına bakmaksızın onu insan olarak değerli bulmak ve değerli kılmaktır. Dün Erciş ve Van'da o anlatılamaz korkunç manzarayı gördüğümüzde gerçekten söylenecek çok fazla söz yoktu. Bizi tek teselli eden şey herkesin canla başla çalışmasıydı. Kolu kırılan İzmirli bir yardım gönüllüsüne siz eve mi döneceksiniz diye sorduğumda, 'Hayır diğer kolumla çalışmalara katılanlara çay verebilirim' demişti. Bu ülkede bu kadar güzel insan varken. Bu güzelliği kendi çirkinlikleriyle de bozanlara da yargının da kayıtsız kalmaması gerekiyor."

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Müge Anlı ve Duygu Canbaş'ın ırkçılık yaparak, canlı yayında yaşanan deprem olayı ile aynı bölgede yaşanmakta olan terör olaylarını depremden zarar görenlerle özdeşleştirerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek suç işlediklerini söyledi. Gül, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barolardan Müge Anlı Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement