Başakşehirli Annelerin İçi Artık Rahat - Son Dakika
Güncel

Başakşehirli Annelerin İçi Artık Rahat

Başakşehirli Annelerin İçi Artık Rahat

Çocukların vazgeçilmezi çocuk parkları, Başakşehir Belediyesi tarafından organik ürünlerle temizleniyor.

13.06.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukların vazgeçilmezi çocuk parkları, Başakşehir Belediyesi tarafından organik ürünlerle temizleniyor. Çocukların sağlığı için çalışmaları sıklıkla yaptıklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başakşehirli anne babalar gönül rahatlığıyla ilçe parklarını kullanabilirler, içleri rahat olsun" dedi.

Yeşil alan ve parkları ile İstanbul'un nadir güzelliklerini bünyesinde barındıran Başakşehir'de ilçe belediyesi annelerin korkulu rüyası çocuk parklarının daha hijyenik olması için bir dizi çalışma başlattı. Kuş, böcek, sokak hayvanlarının teması ile hastalık bulaşma riskinin yüksek olduğu çocuk parkları ve park içerisindeki oyuncaklar, ekipmanlar Başakşehir Belediyesi tarafından organik ürünlerle dezenfekte ediliyor.

HER ŞEY ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN

"Herşey Çocuklarımız İçin" sloganıyla, şimdiye kadar yapılan rutin temizlik çalışmalarına ilave olarak başlatılan detaylı hijyenik temizlik çalışmasında; Başakşehir Sular Vadisi, Bahçeşehir Doğa Parkı (Gölet) başta olmak üzere ilçedeki 74 parkın ve süs havuzlarının hijyeni organik ürünlerle sağlanıyor.

Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hijyenik temizlik çalışmasında uzman ekipler, belirlenen çocuk parkı ve havuzlarda detaylı hijyen çalışması gerçekleştiriyor.

PARKLAR ORGANİK ÜRÜNLERLE TEMİZLENİYOR

Çocukların daha hijyenik alanlarda vakit geçirebilmesi ve anne babaların daha huzurla bu alanları kullanabilmeleri için geliştirilen çalışma ilçede program dahilinde gerçekleştiriliyor.

Temizliği yapılacak park alanı içersindeki oyun ekipmanları ve süs havuzları için klinik testlerden geçmiş, 12 farklı temizlik ve hijyen ürünü kullanılıyor. Bu ürünlerin ise insan ve doğaya herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor.

"ANNE BABALARIN İÇİ RAHAT OLSUN"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her alanda örnek olan ilçenin sağlıklı yaşam konusunda da örnek olacağını belirtti. Başkan Uysal şunları söyledi: "Tertemiz ve yemyeşil Başakşehir" ideali ile çıktığımız yolda Başakşehir'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa normlarının üzerine çıkardık. İlçemiz yeşil alanları kadar parkları ile de İstanbul'un gözbebeği. Ebeveynlerimizin belki de en büyük endişesi çocuk parklarının hijyenidir. Vatandaşlarımızın bu alanları korkusuzca, güvenle kullanabilmelerini istiyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın oynadığı parkları ve ekipmanlarını doğaya zarar vermeyen temizlik ürünleri ile temizliyoruz ve hijyenini sağlıyoruz. Başakşehirli anne babalar gönül rahatlığıyla ilçe parklarını kullanabilirler, içleri rahat olsun." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehirli Annelerin İçi Artık Rahat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement