Başarılı Sporculara Vali Harput'tan Ödül - Son Dakika
Güncel

Başarılı Sporculara Vali Harput'tan Ödül

Başarılı Sporculara Vali Harput\'tan Ödül

2012 Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceye giren sporcular Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından altınla ödüllendirildi.

16.01.2013 10:53

2012 yılında yapılan Uluslararası şampiyonalarda Bursalı sporcular 1 dünya, 4 Avrupa ve 12 balkan şampiyonluğu kazanırken, 11 dünya, 5 Avrupa ve 7 Balkan ikincili elde ettiler. Bursa İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Şahabettin Harput, İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin katıldılar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Bursa Türkiye'nin şu anda 4. büyük şehri ve bu sadece nüfusta ekonomi alanında değil her alanda büyük bir kent, ancak sporda ortaya konan başarılarda gördüğümüz gibi daha da ileriye gitmek için önünde kat etmesi gereken daha bir çok yol var. Bizde İl Özel İdaresinin bütçesinde sporcularımızın bu alanda gösterdikleri gayretlere ve başarılara bir nebze olsun destek olabilmek onları yüreklendirmek daha büyük başarılar yolunda kendilerine bir nevi teşvik olmak açısından böyle bir ödül töreni yapılmasının uygun olacağını düşündük. İl Özel İdaresi'nin mütevazi bütçeleriyle her yıl spora ciddi destekler sağlıyoruz, Bursa'da birçok spor tesisinin yapılmasında ve sporcuların bizzat desteklenmesinde amatör sporun desteklenmesinde her zaman gayretlerimiz var, sporcularımızın başarısında bizim bu desteklerimiz bir nebze olsun yararlanılabilirse kendimizi gerçekten mutlu ve bahtiyar addedeceğiz. 63 sporcumuza ve onları yetiştiren 39 antrenörüne uluslararası alanlarda gösterdikleri başarılardan dolayı ödüller takdim ediyoruz, değerli gençler sizleri çok seviyoruz başarılarınızı takdir ediyoruz. ve ileride sizleri çok daha iyi yerlerde çok daha başarılı olmanızı bizde arkanızda desteğimizi her zaman ifade ediyoruz, ancak bu başarılarda bir şeyin eksik olduğunu gördüm. Balkan var, Avrupa var, Dünya var ama olimpiyatlarda başarılı olmuş keşke burada da sporcumuz olsaydı, bence bu şiirin güzel bir kafiyesi olurdu, temennimiz bundan sonraki ödül törenlerinde olimpiyat alanında başarı göstermiş sporcularımıza bu ödülleri vermek kısmet olur açıklamasında bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin Balkanlar, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi başarıyla temsil ettiğiniz ay yıldızlı bayrağımızı göklere çektirdiğiniz için siz sporcularımızı ve sizleri yetiştiren çok değerli antrenörlerimizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyoruz. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak sizlere verdiğimiz maddi anlamda değeri küçük ama manevi anlamda değeri büyük altın hediyelerimizin amacı amatör sporcularımızın sizlerin moral ve motivasyonunu düzeltmektir. 2016 Rio olimpiyatlarında da sizleri ülkemizi en iyi şekilde temsil eder ve büyük başarılar elde edersiniz temennisiyle başarılarınızın devamını diliyoruz dedi.

Vali Şahabettin Harput ülkelerin dünyada saygınlığını tanınırlığını itibarını gücünü gösteren değişik faktörler var, elbette bir tanesi ekonomidir, bir tanesi bilimdir, bir tanesi de spordur. Ülkelerin adını tüm kalp ve gönüllere yazmada bahsettiğim konular çok çok önemli ,sizler ülkemizin 63 sporcu kardeşimiz 7 adette veteran kardeşimizin 12' si Balkan şampiyonu , 4' ü Avrupa şampiyonu , 1' i dünya şampiyonu. Bundan sonra bir de olimpiyat şampiyonluğunu bu güzel şehrimize kazandırırsınız umarım sizlerin içinden çıkar . Benim açımdan olimpiyat şampiyonluğu ödülünü takdim etmek çok büyük bir onur olacaktır. Fakat hep şunu söyleyin kendinize hiç bir başarıyı kendinize uzak görmeyin eğer bir insan başarıyı yakalıyorsa bende yaparım deyin buna katiyen inanın. Eğer bir insan başarıyı yakalıyorsa bende insanım bende yaparım deyin bunu gerisinde azim var, inanç var, gayret var, sabır var , çaba var, mücadele var, hırs var. ve neticesinde de başarı var, zirve var ve inanıyorum ki şu anda bulunduğunuz yere gelirken de bunları yaparak bu başarıya hak kazandınız ama ben inanıyorum daha büyük başarılarda sizle beraber gelecek dedi. Konuşmaların ardından dünya Dünya şampiyonalarında başarılı olan sporculara 3'er, Avrupa şampiyonalarında dereceye girenlere 2'şer ve balkan şampiyonalarında dereceye girenler ile antrenörlere 1'er çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarılı Sporculara Vali Harput'tan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement