Başbakan Erdoğan, 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti

Başbakan Erdoğan, 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özalp ilçesindeki toplu açılış töreninin ardından 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti.

27.10.2013 15:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özalp ilçesindeki toplu açılış töreninin ardından 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti.

Van'dan helikopterle Özalp ilçesine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçe merkezindeki toplu açılış töreninden sonra 1979 yılında ilçeye yaptığı ziyarette konuk olduğu Mehmet Ateş'in evine gitti.

Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile gittiği evde, aile üyeleriyle bir süre görüşen Erdoğan, daha sonra Erciş'teki toplu açılış törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Başbakanın evlerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Ateş'in oğlu Recep Ateş, 34 yıl önce Başbakan Erdoğan'ın evlerinde konuk olduğunu ve çay içtiğini söyledi.

Babası Mehmet Ateş'in hacda olduğu için kendisini karşılayamadığını bildiren Ateş, "Başbakan'ın evimizi ziyaret etmesi çok güzel bir şey. Allah ondan razı olsun. Kendisine çok teşekkür ederiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Başbakanımıza aşure ve kahve ikram ettik" dedi.

Recep Ateş'in oğlu Abdullah Ateş de Başbakan'ın ziyareti sırasında dışarıda bekleyen koruma polislerine tandır ekmeği ve otlu peynir ikram etti.

-Özalp mitinginden notlar

İlçede kendisini bekleyen vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Erdoğan, otobüsten, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamlayarak çocuklara oyuncak dağıttı.

Başbakan Erdoğan, ilçe meydanındaki törende yaptığı konuşmanın ardından ilçede 15 milyon lira harcanarak yaptırılan 15 ilköğretim okulu ve bir İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kesti.

Toplu açılış töreninin ardından meydanda bulunan bir alışveriş merkezini ziyaret eden Başbakan Erdoğan, daha sonra AK Parti Özalp İlçe Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi.

Burada partililerle bir süre görüşen Erdoğan, daha sonra caddede kendisini bekleyen vatandaşlarla konuşarak sorunlarını dinledi.

Vatandaşların, sınır kapısının açılması ve yeni hastanenin tamamlanmasıyla ilgili taleplerini dinleyen Erdoğan, "Her gün müteahhitlerimizi tehdit ederlerse kusura bakmayın böyle olur. Sınır kapılarının açılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zaman içinde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla görüştüğü sırada kirliliğiyle dikkati çeken dereyi görünce belediyeye tepki göstererek, "Hastaneden önce bu derenin halledilmesi gerekiyor. Bu pisliği görüyor musunuz? Burası insanı hasta eder. Siz bunu hak ediyor musunuz?" diye sordu.

Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Başbakan Erdoğan, daha sonra yürüyerek Mehmet Ateş'in evine gitti.

Tören alanında, "Muğlalı zulmüne son verdin. Gönüllerimizi fethettin. Zulme sahip çıkanlara büyük destek verdin. Teşekkürler büyük Başbakan", Kürtçe, "Başbakan'ımız ilçemize hoş geldiniz. Başımız gözümüz üstüne geldiniz", "Ey BM, kırmızı çizginiz kandan daha mı kırmızı?", "Tayyip'siz Türkiye, camisiz Özalp olmaz", "Analar ağlamıyorsa, ocaklar sönmüyorsa, kardeş kardeşe düşmüyorsa teşekkürler büyük Başbakan", "Gıdım gıdım demokrasiden paket paket demokrasiye" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, 1979 yılında misafir olduğu evi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement