Başbakan Tavas'ta 11 Tesisin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Tavas'ta 11 Tesisin Açılışını Gerçekleştirdi

Başbakan Tavas\'ta 11 Tesisin Açılışını Gerçekleştirdi

Denizli'deki toplu açılış programlarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Tavas ilçesinde tutarı 17 milyon lira olan 11 tesisin açılışını yaptı.

29.09.2013 15:30  Güncelleme: 13:01

Tavas'da TOPLU AÇILIŞLAR

Denizli'deki toplu açılış programlarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tavas İlçesi'nde toplam tutarı 17 milyon lira olan 11 tesisin açılışını yaptı. Sarayköy'de Zorlu Enerji'ye ait Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji elektrik santralinin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, helikopterle Tavas Stadı'na indi. Başbakanlık otobüsüyle toplu açılışın yapılacağı Hükümet Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan, Tavaslılar'a seslendi. Toplu açılış törenine Başbakan Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti Denizli milletvekilleri ve daire müdürleri katıldı.

Tavas'ın tarihi görünümüne önem veren, altyapı kadar üst yapıya da önem veren Tavas Belediyesi'ni kutladığını söyleyen Erdoğan, "Rahmetli Menderes'in kuruluşunu yaptığı Ziraat Bankası olarak kullanılan bir mekanın önündeyiz. Bizim gönüllerimiz arasında birilerinin göremediği bir bağ var. Biz sizi farklı seviyoruz. Milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR SÖZÜNÜ TUTTUK"

Başbakan Erdoğan 2011 ve 2012 yılındaki Denizli ziyaretlerinde büyükşehir sözü verdiklerini, bu sözleri tutarak kasım ayında yasayı çıkararak Denizli'yi büyükşehir statüsüne kavuşturduklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Yasayı çıkardık, Denizli'yi büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Denizli'ye hayırlı olmasını diliyorum. Denizli büyükşehirden çok kazançlı çıkacak. Beldeler köyler mahalle oluyor. Bütün altyapıyla büyükşehir belediyesi ilgilenecek, su kanalizasyon diye bir sorun olmayacak. En ücra mahalleye kadar kanalizasyon, yol, su her şey gerçekleşecek. İsteyen istediği gibi binasını yapmayacak, plan dahilinde yapacak. Binlik planı Tavas Belediyesi yapacak. Mimar mühendis bürokratik sıkıntılar büyük oranda ortadan kalkıyor. Artık Tavas, çok daha farklı bir şekilde mahalleleriyle yürüyecek" diye konuştu.

"DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYEĞİZ"

Geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak Büyükşehir yasasının Denizli'ye kazançları olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "İstanbul gibi bir kenti CHP zihniyetinden kurtardık, İstanbul'u biz 'İstanbul' yaptık. O günden beri bir daha onlara teslim edilmedi. Edilecek olsa başı derde girer. İstanbul halkı da sürekli bizi destekliyor. İstanbul'da, Ankara'da, diğer 10 büyükşehir de yaptıklarımız bunu gösteriyor. Artık 10 sene önceki Denizli var mı? Bambaşka modern bir Denizli görüyoruz, 10 yıl önceki Denizli'nin yollarını da bilirim. Bir altgeçidi yoktu, artık modern bir Denizli'yi görüyoruz. Denizli gerçekten çağ atladı. Hizmet bizim işimiz" dedi.

İstanbul'da havaalanı, Marmaray, üçüncü köprü ve savunma sanayi alanında yapılan çalışmalar hakkında rakamlarla bilgi veren, Cumhuriyet tarihinde yapılan duble yolun üç katı duble yol inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Kanal İstanbul' dedim, akılları almaz 'Nereden çıktı?' dediler. Çünkü onların hayalleri yetmez. Boğazı çevreci mantığıyla ele aldık. Kanal İstanbul'u da yapacağız" dedi. Türkiye'nin ikinci milli savaş gemisini denize indirdiklerini, savunma sanayinde ithal eden ülke konumundan ihraç eden ülke konumuna geldiklerini belirten Erdoğan, mitinge katılanların, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları üzerine, 'Hiç merak etmeyin. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'ye büyük gururlar yaşatacaklarını söyleyen Erdoğan, yarın saat 11.00'de Türkiye'yi ve bölgeyi yakından ilgilendiren demokratikleşme paketini açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yarın tüm Türkiye'yi hatta bölgemizi yakından ilgilendiren tarihi bir gelişmeyi kamuoyuna duyuracağız. Yeni demokratikleşme paketini açıklayacağız, yeni hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız. 11 yıldır yaptığız reformlara devam edeceğiz. Paketle Türkiye'yi ağırlıklarından prangalarından kurtaracağız. Bu ilk değil son da olmayacak. Türkiye büyüdükçe reformlarımızı yapmaya, adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Reformlarımız hayata tek tek geçince Türkiye güç kazanacak. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayacak. Barış içinde, kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha hızlı adımlarla büyüyecek. Bu paketin de hayırlı olmasını diliyorum."

'ANA MUHALEFET GENEL MÜDÜRÜ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tekirdağ'da hayvancılıkla ilgili eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Ana muhalefetin genel müdürü, Tekirdağ'da "hayvan ithal ediyorlar' diyor. Biz artık hayvan ithalini bitirdik. Dünyadan haberi yok. Bu kurban bayramında kendi yetiştirdiğimiz hayvanları kurban edeceğiz. Zaten kurban nedir desen anlamaz onu da bilmez. Sadece etten niye bahsediyorsun. Etin çeşitleri var. Bunları da öğren. Bunların hepsini bilmen lazım. Ortalama fiyatları asgarisi yüksek fiyatları var. Bunları da bilmen lazım. Hayvancılıkta hedefimiz yeniden ihraç eden ülke haline geleceğiz" diye konuştu.

EFE CEPKENİ

Başbakan konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte 11 tesisin açılışını yaptı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Tavas'ın Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Karabay, Başbakan Erdoğan'a Efe kıyafeti hediye etti. Karabay, Erdoğan'a efe cepkeni ve fesini giydirdi. Başbakan Erdoğan açılışın ardından miting alanından vatandaşların arasından Tavas Belediyesi'ne geçerken kısa süreli izdiham yaşandı. Tavaslılar Başbakan Erdoğan'a dokunmak, isteklerini anlatmak için yoğun çaba harcarken, bir kişi Fenerbahçe forması hediye etti. Vatandaşlara oyuncak ve not defteri hediye eden Erdoğan, Tavas Belediyesi binasına girdi. Erdoğan, Tavas'ın ardından Acıpayam'a toplu açılış törenine katılmak için helikopterle gitti. - Erdoğan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Tavas'ta 11 Tesisin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement