
Başbakan YARDIMCISI ARINÇ: DERSİM GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARILMALI VE TARİHİMİZLE YÜZLEŞMELİYİZ (3)
ARINÇ VAKIF ESERLERİNİN 50 YIL ÖNCESİNE 'FACİA' DEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'da Rixos Downtown Hotel'de düzenlenen Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin 'Yaşayan Değerlerimiz' konulu gecesine katıldı. Gecede Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç ile çok sayıda Birlik Vakfı üyesi ve davetli yer aldı. Birlik Vakfı'nın geçmişi ve vakıf eserleri hakkında konuşan Bülent Arınç, Birlik Vakfı'nın 1916'da kurulan Milli Talebe Birliği'nin, 1980 darbesi sonrası yeniden hayata geçirilmiş hali olduğunu söyledi.
3.5 yıldır yürüttüğü Başbakan Yardımcılığı görevi döneminde vakıflardan da sorumlu olduğunu hatırlatan Bülent Arınç, vakıfları sevdikleri ve üzerine titrediklerini söyledi. Muhteşem medeniyetimizin bir isminin de vakıf medeniyeti olduğuna değinen Bülent Arınç, şöyle konuştu, "Ecdadımızdan bize miras kalan camiler, külliyeler, imaretler, kervansaraylar, çeşmeler, hanlarıyla pek çok insanlara faydalı olsun diye, Allah rızası gözetilmek suretiyle vakfedilmiş, yapılmış eserlerimiz var. Bunlar geçmiş yıllar, dönemlerde satılan, kapısına kilit vurulan ve yokluğa mahkum edilen bize miras kalmış eserlerdir. 50 öncesi ayrı bir faciadır, 50 sonrası da ihmaller zincirini içinde taşıyan fevkalade yanlış günlerdir. Çok şükür ki son 9-10 yıldır vakfiyelerdeki bedduadan sakınabilmek ve vakıflara sahip olabilmek için büyük bir gayret gösterildi. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz şuana kadar 3 binden fazla eserin restorasyonuna muvaffak oldu. Tadilatlar, onarımlar irili küçüklü ama illaki geçmişteki gibi o günlerdeki şaşaları hatırlatacak şekilde çok büyük eserlerimizi hem bugüne, hem geleceğimize hazırladık. Nereye bakılsa vakıf serleri son 9 yılda ihya edilmiştir. Harcanan paralar boşa gitmemiştir. Vakıflar kanunu değişmesi ile daha çok itina gösterme şansımız oldu. Artık sadece orta dereceli değil, yüksek öğrenim öğrencilerine de burs verir hale gelindi. Takriben 400 milyonluk bütçeyi çok iyi kullanıyor, tasarruf ediyoruz. Biz bütün vakıflara kabul ettikleri inançlar doğrultusunda kabul ediyor ve öyle yaklaşıyoruz."
MİLLİ TALEBE BİRLİĞİ
Arınç, 2006'da Milli Talebe Birliği'nin 90'ıncı yılı kutlamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisi gibi birçok bakan, milletvekili, genel müdür, müsteşar, işadamının yer aldığını da hatırlattı. 'Bizim neslimiz aslında kayıp nesildir' diyen Arınç, 80 darbesi döneminde yol ayrımları yaşandığını da dile getirdi. Arınç sözlerini, "Çizgimiz yüz yıldır bellidir ve bundan dışarıda çıkmayacaktır. Büyük bir çınar ağacının küçük bir çekirdek içinde taşınması gibi. Mazimiz temiz geleceğimiz şaşalı" diyerek tamamladı.
YAŞAYAN DEĞERLERE ÖDÜL
Birlik Vakfı'nın 'Yaşayan Değerlerimiz' ödülleri ise Bedensel Engelliler Dayanışma Vakfı Başkanı 75 yaşındaki Sevinç Aktuğ, Resanet Vakfı kurucusu 51 yaşındaki Hüseyin Turhar ile 71 yaşındaki Avukat Ahmet Tevfik Tuğ'a ödüllerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç verdi.
EMEKLİLİK İÇİN 64 YILLIK DAVAYI BEKLİYOR
Koltuk değnekleri ile yürüyebilen 71 yaşındaki Antalya Barosu'na kayıtlı Avukat Ahmet Tevfik Tuğ, rahatsızlığı başladığı dönemden itibaren artık yeni davalar almadığını ve 1947, 1954, 1975, 1983 ve 1985 yıllarından kalma 5 davayı yürüttüğünü söyledi. Adalet sistemindeki gecikmeden de şikayet eden Tuğ, 26, 28, 36, 53 ve 64 yıldır süren elindeki beş davanın konularının ise mülkiyet ihtilafına ilişkin olduğunu kaydetti. Tuğ, emekli olabilmek içinde bu beş davanın sonuçlanmasını beklediğini kaydetti. - Antalya/ Merkez
Son Dakika › Güncel › Başbakan Yardımcısı Arınç: Dersim Gerçeği Ortaya Çıkarılmalı ve Tarihimizle Yüzleşmeliyiz (3) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?