Başkan Akaydın Hakkındaki İddianame Hazır - Son Dakika
Güncel

Başkan Akaydın Hakkındaki İddianame Hazır

Başkan Akaydın Hakkındaki İddianame Hazır

CHP'li Mustafa Akaydın'nın da aralarında bulunduğu 24 sanıklı ve 643 müştekisi bulunan Halk Kart soruşturmasının iddianamesi hazırlandı.

08.03.2013 15:21  Güncelleme: 15:37

Akaydın ve 23 bürokratı, 'resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırmak'la suçlanıyor. Yargılamaya, önümüzdeki günlerde Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 2 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Halk Kart'ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı'ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında, geçen bu yılın son günlerinde belediye bürokratlarının ifadesine başvuruldu.

DESTEK GÖSTERİSİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Genel Sekreter yardımcıları Bayram Özen ile Ali Özkayacan'ın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla belediye çalışanı KOM Şube'de ifade verdi. O dönem meclis üyeleriyle birlikte Japonya'da iş seyahatinde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da davet üzerine 30 Ocak'ta adliyeye gidip soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal'a 3.5 saat ifade verdi. Bu ifade işleminin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operaslonla aynı günlere rastlaması 'CHP'li belediyeler operasyon kıskacında' yorumlarına neden oldu. Adliye önünde toplanan kalabalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a destek gösterisi yaptı.

MÜŞTEKİ SAYISI 643

Örgütlü suçlardan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal ve beraber çalıştığı 2 Cumhuriyet savcısının yaklaşık 2 yıl boyunca soruşturarak hazırladıkları iddianame geçen Cuma günü tamamlandı. Savcı Şanal iddianamede Başkan Akaydın ve 23 üst düzey bürokratın 'resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. 15 klasör tutan ve 643 müştekisi bulunan iddianame, Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldi.

Halk Kart davasındaki 24 sanık, önümüzdeki günlerde yargı önüne çıkacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Akaydın Hakkındaki İddianame Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement