Başkan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni Gezdi

Başkan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi\'ni Gezdi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

13.12.2012 10:08

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunarak, orada bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Akgün kütüphanenin ziyaretçi defterine, "Kısacık Ömürde, yaşamaktan zevk almak istiyor musunuz? O halde kitaplarla arkadaş olun" şeklinde not yazarak kitap okumanın önemine değindi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Hizmetleri arasında yer alan Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni, Bilgi Evi'ni ve okuma salonundaki vatandaşları ziyaret etti. Başkan Akgün, kütüphanenin ziyaretçi defterine "Kısacık Ömürde, yaşamaktan zevk almak istiyor musunuz? O halde kitaplarla arkadaş olun" sözünü yazarak, kitapların insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Hizmetleri arasında yer alan Kutadgu Bilig Kütüphanesi'nin, öğrenci ve okumayı seven halka rahat ve nezih bir ortamda hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Akgün, "Kütüphanemizden öncelikli olarak ilköğretim ve lise öğrencilerimiz, ders ve yıllık ödevlerini hazırlamak için faydalanıyorlar. Bunun yanı sıra, üniversite öğrencileri, KPSS sınavlarına çalışanlar ve Açık Öğretim Fakültesi lisansüstü eğitim gören öğrenciler gelmektedirler" dedi.

Okumaya meraklı vatandaşlarında kütüphanede bulunan mevcut kitaplardan faydalanabileceklerini belirten Akgün, "Kütüphanemiz günde ortalama 45, haftada da yaklaşık 320 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Okumaya meraklı vatandaşlarımız ister kütüphanede isterse kütüphanemize üye olarak istediği kitabı evine götürerek faydalanabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Kütüphanede bulunan ilkokul öğrencilerinin ödevlerine de yardım eden Başkan Akgün, onlarında kütüphane hakkındaki düşüncelerini dinledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement