Başkan Ayanoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Ayanoğlu'na Ziyaret

Başkan Ayanoğlu\'na Ziyaret

İngiltere Büyükelçisi Reddaway, Başkan Ayanoğlu'nu ziyaret etti.

11.03.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli incelemeler yapmak üzere Mardin'de bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Başkan Ayanoğlu ile Büyükelçi Reddaway çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan etkilendiğini söyleyen

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, "Restorasyon çok zor bir iştir Mardin'e yaptıklarınızdan dolayı çok etkilendim." dedi.

Mardin'i bir Dünya şehri yapmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Ayanoğlu;

"Askeri darbeler Türkiye'yi geri bıraktı ve köylerden şehirlere göçler oldu onun için şehirler korunamadı. Betonarme binalar yükseldi. Tarihi binalar arasındaki betonarme binaları yıkmaya çalışıyoruz.

UNESCO'ya adaylık sürecimiz devam ediyor. Tam üyelik için çalışmalar devam ediyor. Tarihi dönüşüm projesi kapsamında betonarme binaları yıkılacak. TOKİ'nin yapacağı 1400 konuttan 600'ü evleri yıkılacak vatandaşlara verilecek. Proje tamamlandığında Mardinde'ki tarihi binalar ortaya çıkacak. Proje 2015'e kadar devam edecek. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. TEDAŞ, Telekom, yer altına kablo döşedi. Hemşehrilerimiz çalışmaları sabırla karşılıyor. Tüm amacımız Mardin'i bir dünya şehri yapmaktır. Hırvatistan da bir şehir var koruma altına alınmış Mardin'e benzer tarafı var .Mardin, Şam, Halep gibi şehirler dünya şehridirler." şeklinde konuştu

Görüşme sonunda Başkan Ayanoğlu, Büyükelçi Reddaway'e Mardin'i tanıtan kitap, broşür ve CD hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ayanoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement