Başkan Kara Zorkun'da Hizmetlerini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Başkan Kara Zorkun'da Hizmetlerini Tanıttı

Başkan Kara Zorkun\'da Hizmetlerini Tanıttı

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; önce ikinci içme su kuyusunu hizmete açtı, ardından ise hizmetleri ile ilgili Zorkun çarşı merkezinde tanıtım toplantısı yaptı.

29.08.2011 16:26

Zorkun'un en büyük problemi olan su sıkıntısını çözen Başkan Kara, Eriğin Sekisi Mevkiinde ikinci içme su kuyusunu da düzenlenen tören ile halkın kullanımına sundu. Törende ayrıca 400 ve 200 tonluk iki yeni içme su deposunun da açılışı yapıldı. Daha önce 131 metreden saniyede 17 litre elde edilen içme suyunun ardından şimdi ise yeni hizmete giren ikinci kuyudan 110 metreden saniyede 30 litre su elde edildiği açıklandı. Eriğin Sekisinde düzenlenen tören ile su şebekeye verildi.

Zorkun çarşı merkezinde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Kadir Kara, iki yıl içerisinde Zorkun'a önemli ve kalıcı hizmetler yaptıklarını söyledi. Zorkun'da dernekten tüm yetkileri alarak işe başladıklarını ifade eden Başkan Kara, Zorkun'un en önemli sorunu olan su sıkıntısını Allah'ın izniyle çözdüklerini söyledi. Göreve geldikten sonra Zorkun için 1.727.599,00 TL harcadıklarını belirten Başkan Kadir Kara, Zorkun'da su sıkıntısını çözerken saniyede 17 ve 30 litre akan iki içme su kuyusu, 15 km yeni içme suyu hattı döşemesi, 400 ve 200 tonluk su deposu yapımı gibi hizmetler yaptıklarını dile getirdi. Zorkun'da temizlik, ilaçlama, zabıta ve itfaiye gibi rutin işleri de aksatmadan yaptıklarını ifade eden Başkan Kara, Zorkun'un bozuk yolları için 4 km sıcak asfalt ve 11 km yol tesviye çalışmasını yaptıklarını sözlerine ekledi.

"Hizmetlerimizde Ramazan Ayı Önceliğimiz Oldu"

Bundan sonra Ramazan ayının yaklaşık 10 yılının Zorkun'da geçeceğini düşünerek bu hizmetleri Zorkun'a yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Kadir Kara; "İnsanlarımızı bu mübarek ayda susuz bırakmak hem dini hem de vicdani açıdan bize yakışmazdı. Ramazan ayını düşünerek Zorkun'a ve çevresindeki yaylalara büyük önem verdik" dedi.

"Teröre Boyun Eğmeyiz"

Konuşmasında Zorkun Yaylası'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayına da değinen Kara; "Biz Osmaniyeli olarak bugüne kadar hiçbir zaman teröre boyun eğmedik ve bundan sonra da eğmeyeceğiz. Sizler de bugün burada verdiğiniz destek ile bunu gösterdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu vesileyle bugüne kadar Zorkun Yaylası'na emeği geçen, hizmet veren tüm insanlarımıza da minnetlerimi sunuyorum. Ahiret'e göç edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Allah'ın izniyle bundan sonraki süreçte de Zorkun'a hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Zorkun İlimizin Dışarıya Açılan Kapısıdır"

Biz Zorkun'u cazibe merkezi yapmaya kararlıyız, diyen Başkan Kadir Kara, "Yaptığımız çalışmalar Zorkun'un uzun yıllar sorunlarını giderecek kadar kalıcı ve önemli çalışmalardır. Zorkun çevre il ve ilçelerden yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bir bölge. Bu yüzden Zorkun yaylamız Osmaniye'nin dışarıya açılan kapısıdır. Ayrıca Zorkun'da kültürel hizmetlere de ağırlık verdik. Çocuk şenliğini yeniden kaldığı yerden başlattık. Önümüzdeki yıl Ramazan ayında ise etkinlik yapmayı planlıyoruz."dedi.

Düzenlenen açılış töreni ve toplantıya Başkan Kadir Kara'nı yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, MHP İl Başkanı Murat Kanlı, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Kadın Kolları Başkanı Sehavet Arslankurt, Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Cevahir, belediye eski başkanlarından İbrahim Karayiğit ve çok sayıda yayla sakini katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kara Zorkun'da Hizmetlerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement