Başkan Pekel: Festivali Başarıyla Tamamladık - Son Dakika
Güncel

Başkan Pekel: Festivali Başarıyla Tamamladık

Başkan Pekel: Festivali Başarıyla Tamamladık

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nin coşkuyla kutlandığını söyledi.

18.06.2013 15:39  Güncelleme: 15:46

24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nin kentimizde coşkuyla kutlandığını dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel: "Festival kentimizn düğünü, bayramı şenliği. Her yıl Bandırma festivali özlemle bekliyor. Üst düzey etkinlikleri, halkımızın coşkulu katılımı, tüm kente yayılan heyecanı ile Bandırma dolu dolu bir festival yaşadı. Festival halkımızdan tam not aldı" dedi. Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Festival Düzenleme Komitesi Başkanı olan Ozan Onur'la birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, çıkış noktası ve içerik olarak diğer festivallerden farklılık gösteren bu etkinliğin 24 yıldır sürdürülmesinin önemli bir başarı olduğunu dile getirdi. Pekel, Kuşcenneti'nin sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve milli parkımızın gelişiminde festivalin sağladığı katkının çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Pekel şu değerlendirmelerde bulundu: "Çevre korumacılığını temel alan ve Kuşcenneti'ni tanıtmayı, geliştirmeyi amaçlayan festivalimiz her geçen yıl kendini daha da geliştiriyor. Çıta sürekli yükseliyor. Bu yıl da, içerik olarak hem kaliteli hem de zengin bir program gerçekleştirdik. Bilimsel paneller, yazarlar ve düşün insanlarıyla söyleşiler, sergiler, tiyatrolar, çocuklarımıza yönelik programlar, mahallerde gerçekleştirilen etkinlikler, uçurtma şenliği, Kuşcenneti Köyü'ndeki program, salon ve açık hava konserleri ile kentin dört bir yanında festival havasını yaşattık. Her rengin, her sesin öne çıktığı bu zengin program, Bandırmalılar tarafından oldukça beğenildi. Halkımız son derece memnun. Festival programına katılmak için kentimize gelen konuklarımız festival etkinliklerini çok beğendi. Festival hareketliliği ile yaşanan canlılıktan esnaflarımız çok memnun, kısaca bu kentteki herkesin yüzü gülüyor."

Festival kapsamında yağlıboya, filografi ve fotoğraf sergilerinin ilgiyle izlendiğini, Rutkay Aziz, Taner Barlas, Volkan Severcan, Melda Gür, Orhan Aydın, Levent Ülgen gibi değerli tiyatrocuların rol aldığı oyunların biletlerinin festival öncesinden tükendiğini belirten Belediye Başkanı Sedat Pekel, konser programlarında ise; Gülşen, Murat Dalkılıç, Bulutsuzluk Özlemi, Kolpa, Birsen Tezer, Bülent Altınbaş, Cihan Yıldız ve Akşam Sefası'ndan tanıdığımız Tuğçe Pala, Ayşen Birgör, İhsan Güvenç, Alp Arslan'ın ve Bandırmalı yerel grupların halkımızı coşturduğunu söyledi.

Festival programında bu yıl, ortaokul ve lise öğrencileri, arasında "Kuş Sesleri ve Yaşam" konulu öykü yarışması da düzenlendiğine dikkat çeken Pekel: "Gençlerimizden çok başarılı öyküler çıktı. Tüm katılımcıları ve dereceye giren çocuklarımızı kutluyorum. Gençlerimiz gelecek için umut veriyor." dedi. Bu başarılı festival organizasyonu ile ilgili olarak AKP İlçe Başkanı Eşref Kaspoğlu'nun iddiaları ile de açıklama yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel şunları söyledi: Festival programında milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının konuşmacı olarak yer almasından rahatsızlık duymuşlar. Bu kişilerin konuşmacı olarak davet edilmelerinin nedeni, CHP'li olmaları değil, bilgi ve birikimleridir. Bunu festivalin siyasallaşması olarak değerlendirmek çok da doğru değil. Öyle bakıldığı zaman, bu ülkenin Başbakanı, Bakanları her gün her an siyaset yapıyor. Hem de devletin olanaklarını kullanarak. İşin gereği olan bazı ince noktaları doğru değerlendirmek gerekiyor. 2007 seçimleri öncesi Festival konser sahnesinin yanına asılan Cemal Öztaylan afişine kimin itiraz ettiğini, yargı aşamasına kimin taşıdığını Eşref Kasapoğlu herhalde herkesten iyi biliyordur. O gün sizler de konuyu haber yaptınız. Bildiğiniz gibi bu konuda bir numaralı aktör Bora Öziş'tir.

Festival konserlerinde kurulan protokol düzeni, yıllardır aynı biçimde yapılmaktadır. Bu yıl da değişen bir şey yoktur. AKP'li Belediye Meclis Üyelerine ve İl Genel Meclisi Üyelerine de giriş kartı gönderilmiştir. Ama hiçbiri bu davete icabet etmemişse bunun ayıbını bize yüklemeye kimsenin hakkı yok." Belediye Başkanı Sedat Pekel, yoğun bir katılımla festivalin sorunsuz ve coşkulu biçimde yaşanmasına katkı sağlayan halkımıza, festival düzenleme komitesine ve festival bütçesini oluşturan sponsor firmalara teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Pekel, yaklaşan Ramazan ayında da akşamları dolu dolu etkinliklerle bir program hazırlığı konusunda çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Pekel: Festivali Başarıyla Tamamladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement