Ankara'da "Gezi Olayları" nın izleri siliniyor. Geçtiğimiz yıl Gezi olaylarında "marjinal grupların" saldırıları sonucu tahrip edilerek ağır hasara uğrayan 7 EGO otobüsü ile tümüyle tahrip edilen 4 BELSO Taze meyve suyu satış aracı sergilendikleri alandan kaldırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, tahrip olan araçlar, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in direktifleri doğrultusunda vatandaşların Gezi olaylarının vahim sonuçlarını görmeleri için Hipodrom Caddesi'nde EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı alanda sergileniyordu.
Vatandaşlar tarafından yeterince izlendiği ve ders alındığı, kötü görüntülerin ortadan kaldırılması düşüncesiyle Gökçek'in talimatıyla, 7'si geçen yıldan kalan 1 tanesi de geçtiğimiz hafta sonu Tuzluçayır'da saldırıya uğrayarak yakılan 8 EGO otobüsü alandan kaldırıldı.
Ekspertiz raporu doğrultusunda değerlendirilecek olan araçlardan tamir edilebilecek olanlar tamir bakımları yapılarak hizmete alınacak.
Geçtiğimiz yıl Gezi Olaylarında 25 civarında EGO otobüsü hasar görmüş, çok sayıda BELSO meyve satış aracı da yakılarak kullanılmaz duruma getirilmişti.
-O SAAT KALKTI-
Ankaralıyla yıldızı bir türlü barışmayan, eylemlerde devamlı tahrip edilen Kızılay meydanının tam ortasındaki meşhur saat de kaldırıldı. Saatin yerine bir çiçek tarhı konuldu. Ankaralılar Kızılay meydanında anlam veremedikleri ışıklı şekiller ve trafikte dikkati çekerek istenmeyen olaylara neden olabileceği ve görüntü kirliliği oluşturduğu tartışılan elektrikli panolarla başbaşa kaldı.
Son Dakika › Güncel › Başkent'te Gezi Olaylarının İzleri Siliniyor: Saatin Yerine Çiçek Tarhı Konuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.