İsrail'in ana muhalefet partisinin lideri İzak Herzog, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci konusunda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sorumlu tutulmaması gerektiğini söyledi.
İsrail radyosunda yer alan habere göre, Batı Şeria'nın güneyinde perşembe gecesi kaybolan 3 Yahudi yerleşimciden birinin ailesini ziyaret eden İşçi Partisi lideri Herzog, "İsrail, kaybolan 3 Yahudi yerleşimci konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la beraber çalışmalı ve onu bu konuda sorumlu tutmamalıdır. Terör örgütleri ve Hamas'a karşı mücadele verilmeli" ifadelerini kullandı.
İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermiş, ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda, aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 150'den fazla kişiyi gözaltına almıştı. - Tel Aviv
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'da 3 Yahudi Yerleşimcinin Kaybolması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?