Batı Şeria'da Filistinli Gencin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Batı Şeria'da Filistinli Gencin Öldürülmesi

Filistin yönetimi, İsrail askerlerinin Nablus'ta bir genci öldürmesi karşısında sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

15.08.2015 22:27

Filistin yönetimi, İsrail askerlerinin Nablus'ta bir genci öldürmesi karşısında sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından 21 yaşındaki Refik Kamil Refik et-Tac'ın öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi.

Giderek rutin bir hal alan öldürme olayları karşısında sessiz kalınamayacağı vurgulanan açıklamada, olayın "tehlikeli bir tırmanma" olduğu belirtilerek, "Bu durum uzun sürmeyecek. Sessiz kalmayacağız" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria'daki Kızılay yetkilileri, İsrail askerlerinin, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin vücudunun farklı yerlerinden vurulduğunu ve olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

Batı Şeria'da radikal Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta bir Filistinli ailenin evini ateşe vermesi sonucu 18 aylık bir bebeğin ve daha sonra da babasının hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Şeria'da Filistinli Gencin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement