BATMAN'DA BAĞIŞ KUMAŞLARLA DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİM - Son Dakika
Güncel

BATMAN'DA BAĞIŞ KUMAŞLARLA DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİM

BATMAN Üniversitesi öğrencileri ve gönüllülerce, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki depremzedeler için bağışlanan kumaşlarla tunik, tayt, bluz ve pijama üretimine başladı.

22.02.2023 21:23  Güncelleme: 11:46

BATMAN Üniversitesi öğrencileri ve gönüllülerce, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki depremzedeler için bağışlanan kumaşlarla tunik, tayt, bluz ve pijama üretimine başladı. Batman Üniversitesi'nce, deprem bölgesi ve kente yerleşen depremzedeler için, üniversitenin gönüllü öğretim görevlileri ile öğrencileri ile tekstil firmalarının bağışladığı kumaşlarıyla tunik, tayt, bluz ve pijama üretimine başlandı. Üretilen giysiler, toplanarak depremzedelere gönderilecek.

Merkez kampüste üretimin yapıldığı atölyeleri ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üretimin gönüllü öğretim görevlileri ve gönüllü öğrenciler tarafından yapıldığını belirterek, 'Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından bölgeye merhem olmak adına çalışmalara başladık. İki tır yardım malzemesi ve iş makinelerini bölgeye göndermiştik. Yine üniversitemizde üretimi yapılan sıvı sabunları da bölgeye aktarmıştır. Şimdi de Batman'daki tekstil atölyelerinin kumaş bağışlarıyla üretim yapıyoruz. Bizlere destek olan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

'KUMAŞ BAĞIŞI OLDUKÇA ÜRETİM ARALIKSIZ SÜRECEK'

Kumaş bağışı oldukça üretimi aralıksız sürdüreceklerini belirten Rektör Demir, 'Burada öğretim görevlilerimiz, mevcut öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz ve tekstil firmalarımızla birlikte tek yürek olduk. Tunik, tayt, bluz ve pijama üretimi aralıksız sürüyor. Firmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızdan da kumaş desteği bekliyoruz. Dayanışmayı hep birlikte büyütmek istiyoruz. Buradaki ürünleri deprem bölgelerinin yanı sıra Batman'da misafir olan depremzede ailelere de ulaştırıyoruz. Üretimimizi ilerleyen günlerde artırarak sürdüreceğiz' diye konuştu. (DHA)

BATMAN\'DA BAĞIŞ KUMAŞLARLA DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİM
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BATMAN'DA BAĞIŞ KUMAŞLARLA DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİM - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement