Batman - Maliye Bakanı Şimşek, Batman´ Da Referandum İçin 'Evet 'İstedi - Son Dakika
Güncel

Batman - Maliye Bakanı Şimşek, Batman´ Da Referandum İçin 'Evet 'İstedi

Batman - Maliye Bakanı Şimşek, Batman´ Da Referandum İçin \'Evet \'İstedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve İşadamlarıyla Yaptığı Toplantıda, Anayasa Değişikliği Paketini Değerlendirerek, Referandumda "evet" Demelerini İstedi. Bakan Şimşek, Paketin Mükemmel Olmadığını Ancak Özgür ve Demokratik Bir Türkiye İçin Çok Önemli Olduğunu Savundu.

05.09.2010 14:08

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da sivil toplum örgütleri temsilcileri ve işadamlarıyla yaptığı toplantıda, anayasa değişikliği paketini değerlendirerek, referandumda "evet" demelerini istedi. Bakan Şimşek, paketin mükemmel olmadığını ancak özgür ve demokratik bir Türkiye için çok önemli olduğunu savundu.

Memleketi Batman'da işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle TPAO'ya ait Kristal Park'ta iftar açan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, referandum konusunda bilgi verdi. Mevcut anayasının 15'nci maddesinin onur kırıcı olduğunu belirten Şimşek, "15'nci maddede mesele yargılamak değilki, bütün mesele gönderilen mesajdır. Önemli olan Anayasa'yı böyle onur kırıcı maddeden temizlemektir. Onun için bu Anayasa değişikliği gerçekten yarınlarımız için çocuklarımız için, daha özgür ve demokratik bir Türkiye iin çok önemlidir. Deniliyor ki, bu pakette Kürtlerle ilgili hiçbir şey yok. Tüm maddeler Kürtlerle, Türklerle, Araplarla ilgilidir. Peki, bu değişiklik paketi mükemmel mi? Kesinlikle değil. Her şeyi tüm sorunları çözüyor mu? Hayır. Burada eksiklikler yok mu? Var. 'Siz niye milletvekili dokunmazlıkları kaldırmıyorsunuz?'diyorlar. Yargı bağımsız ve tarafsız olsa bence kaldırılmalı. Kürsü dokunmazlığı her zaman olmalı ama, fakat tarafsız bir yargı algılaması var mı ondan emin değilim. Gazetelerde boy boy yapılan görüşmeleri görüyorsunuz. Kimileri Ergenekonları kurtarmaya çalışıyor, kimisi başka hesaplar peşinde. Böyle bir yargı ile milletvekillerin dokunmazlığını kaldırdığın zaman ne olur? Sizin meclise gönderdikleriniz, muhtemelen iş yapmalarına engel olurlar. Bu paket mükemmel değil diye 'hayır' dersek, veya sandığa gitmesek kendi kendimizi inkar etmiş oluruz" dedi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda şaha kalktığını belirten Bakan Şimşek, Türkiye'nin Avrupa'da büyüme rekorları kırdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Avrupa'da büyüme rekoru kıran Türkiye, Avrupa'da iş aş yani istihdamda rekor kıran ülke. Bütçe açığını makul düzeyde tutan, enflasyonu tek hanede tutan, faizleri Cumhuriyet tarihinde tek haneye indirebilen bir Türkiye'den bahsediyorsunuz. Kendi programımızı uyguladık ve başkalarından bir kuruş almadan Türkiye'yi düzlüğe çıkardık, ülke şimdi şaha kalkmış durumda. Bunlar önemli şeylerdir. Çünkü 2001yılında malum koalisyon, IMF'den 30 milyar dolar almasaydı, inanın maaşları ödeyemezlerdi. Bir tek banka batmadı, başka ülkelerde battı ve onların zararlarını vatandaş karşıladı. Bugün büyüme varsa, tekrar istihdam yaratılıyorsa, 1,6 milyon vatandaşımıza son bir yılda iş bulduk. Bakın bu krizin faturası ki fatura yok denecek kadar az, biz vatandaşa çıkarmadık. Bugün Yunanistan'da, Macaristan'da, Polonya'da, İrlanda'da bir çok ülkede memur maaşlarını 2008'de, 2009'da kimi dondurdu, kimisi de düşürüldü, memurlar işten atıldı. Bakın İngiltere'de hala atılıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman - Maliye Bakanı Şimşek, Batman´ Da Referandum İçin 'Evet 'İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement