Baymak'tan Bayi ve Tesisatçılara Garanti'li BES Desteği - Son Dakika
Güncel

Baymak'tan Bayi ve Tesisatçılara Garanti'li BES Desteği

Baymak\'tan Bayi ve Tesisatçılara Garanti\'li BES Desteği

Baymak,Türkiye'de bir ilk'i gerçekleştirerek bayi ve tesisatçıların geleceklerini Garanti Emeklilik ile güvence altına alacak.

23.03.2015 11:51  Güncelleme: 11:52

Baymak,Garanti Emeklilik'te bayileri ve tesisatçılar adına açılan bireysel emeklilik hesaplarına katkı sağlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, Baymak'ın bayi ve tesisatçılara uzun vadeli bir bağlılık planı sunduğunu ifade ederken, 'Bayilerimiz ve tesisatçılar adına Garanti Emeklilik'te açılan gruba bağlı bireysel emeklilik hesaplarına katkı sağlayacağız'dedi.

Ender Çolak, sistemin işleyişi ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: 'Baymak münhasır bayileri ve bu bayilerden kombi alan tesisatçı ustalar Garanti Emeklilik ile emeklilik sözleşmesi imzalayarak, BES hesabı açacaklar. Bunu takiben alımını yapıp, devreye aldırdıkları kombi başına Baymak tarafından belirlenen katkı payı hesaplarına yatacak.Tesisatçı dilerse eşi ya da 18 yaşından büyük çocukları adına da bireysel emeklilik hesabı açabilecek. Örnek olarak Baymak eğer yoğuşmalı kombi başına 75 TL katılımcı hesabına yatırıyorsa ayda 10 kombi taahhüdü yapan bir tesisatçının hesabına bir yılda 9.000 TL yatacak. Yüzde 25 devlet katkısı da dikkate alındığında katılımcıların hesaplarında bir yılda 11.250 TL birikmiş olacak.'

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Cemal Onaran ise Baymak ile kurulan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti vurgularken; çalışanları için katkı payı ödemek isteyen kuruluşlara sunulan emeklilik planlarının, bireysel katılımcılara sunulan planlardan daha cazip koşullara sahip olduğunu söyledi. Bu planlarda, grubun çalışan ve katılımcı sayısı, toplam fon büyüklüğü gibi kriterlere bağlı olarak avantajlı yönetim gideri ve giriş aidatı sözkonusu olabildiğine dikkat çeken Onaran, 'Bu imkanı sunan şirketler çalışanları ve iş ortaklarına ek gelir sağlarken, onlar adına ödeme yapan işveren belli bir maliyete katlanıyor olsa da, çalışanlarının motivasyonunu ve kuruma bağlılığını artırmak adına önemli kazançlar sağlıyor' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Baymak'tan Bayi ve Tesisatçılara Garanti'li BES Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement