"Bayrak Şairi" Arif Nihat Asya Ümraniye'de Şiirlerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

"Bayrak Şairi" Arif Nihat Asya Ümraniye'de Şiirlerle Anıldı

"Bayrak Şairi" Arif Nihat Asya Ümraniye\'de Şiirlerle Anıldı

Yazmış olduğu 'Bayrak' isimli şiiri ile bilinen ve 'Bayrak Şairi' olarak anılan merhum şair Arif Nihat Asya ölümünün 40. yılında Ümraniye'de düzenlenen programla anıldı.

24.01.2015 11:40

'Bayrak Şairi' olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya'nın vefatının 40. yılında Ümraniye'de düzenlenen anma programında, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okudu. Başkan Can'ın okuduğu şiir salondan büyük alkış aldı.

Anma programında Arif Nihat Asya'ya ait şiirler okundu. Atakent Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda şair Asya'nın hayatının anlatıldığı bir program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Can, şair hakkında görüşlerini aktararak 'Bayrak' şiirini okudu. Moderatörlüğünü şair-yazar Prof. Dr. Nurullah Genç'in yaptığı panele; Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay Zavotçu, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Canım, şair-yazar Şeref Akbaba, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve Türkan Öztürk, Ak Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Panelde Asya'nın şiirleri ve hayatı anlatıldı.

BAŞKAN CAN 'BAYRAK' ŞİİRİNİ OKUDU

Merhum şair Arif Nihat Asya'nın vefatının yıldönümünde düzenlenen anma programına katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, okuduğu 'Bayrak' şiiri ile salondan büyük alkış aldı. Başkan Can kürsüde yaptığı konuşmada, Asya'ya ait şiirlerden övgü dolu sözlerle bahsederek 'Bayrak' şiirine atıfta bulundu. Başkan Can, "Birçok insan bu marşın, bu dizelerin şairini belki de tanımamıştır, bilmemiştir. Ama buna rağmen birçok insan 'Bayrak' şiirini bilir, çünkü bu şiir ruhlara işlemiştir. Bu değerli vatan şairinin, bayrak şairinin, peygamber şairinin, naat-ı şerif'i muhteşemdir" dedi. Başkan Hasan Can, "Milli ve manevi hayatımızı anlatan çok güzel eserler vermiş bir şairden bahsediyoruz. Arif Nihat Asya milletin kendisi adeta. Milletin varlığıyla kendi düşüncelerini eş değer tutan eserler vermiş bir şair" diyerek sözlerine son verdi.
Program, Arif Nihat Asya'nın öğretmen, edebiyatçı ve vatansever kişiliğinin anlatılmasıyla son buldu. 'Dua' ve 'Bayrak' şiirlerinin okunduğu gecede izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bayrak Şairi' Arif Nihat Asya Ümraniye'de Şiirlerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement