BDP'liler,Geceyi Bagok Dağı'nda Geçirdi - Son Dakika
Güncel

BDP'liler,Geceyi Bagok Dağı'nda Geçirdi

BDP\'liler,Geceyi Bagok Dağı\'nda Geçirdi

BDP Mardin teşkilatı, PKK'lıların geri çekilme sürecini izlemek üzere Bagok Dağı'na çıktı.

02.06.2013 17:16  Güncelleme: 12:00

BDP Mardin teşkilatı, PKK'lıların geri çekilme sürecini izlemek üzere Nusaybin İlçesi'ne bağlı Dağiçi Köyü yakınlarındaki Bagok Dağı'na çıktı.

Mardin merkez ve çevre ilçe ile köylerinden gelen partililer, Nusaybin'deki Mitanni Kültür Merkezi önünde toplandı. Burada toplanan vatandaşlar, daha sonra Çağ Çağ Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek, Öcalan ve PKK lehinde slogan attı. Partililer, daha sonra onlarca araçlık konvoyla Bagok Dağı zirvesinde bulunan Dağiçi Köyü'ne gitti. Burada kurulan çadır çevresinde ateş yakan partililer, kazanda yemek pişirdi. Pişirilen yemekleri yiyerek, sabaha kadar Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Bugün sabah erken saatlerinde uyanan partililer, 2 kilometre mesafedeki Dağiçi Köyü'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, PKK bayrakları ve Öcalan posterlerini taşıyan kalabalık, sık sık Öcalan ve PKK lehinde slogan attı.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR EYLEME DEVAM'

Öğle saatlerinde köye varan partililer adına konuşan BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Abdullah Öcalan özgür olana kadar alanlarda eylemlerine devam edeceklerini belirterek, "Nusaybin'de, Bagok Dağı'nda yapılan meşaleli yürüyüş, Abdullah Öcalan'a özgürlük yürüyüşüydü. Bundan böylece de Öcalan, özgür olana kadar ve Kürt halkı özgür olana kadar, alanlardaki yürüyüşlerimiz devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından partililer, araçlarına binerek evlerine döndü. - Mardin/ Nusaybin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'liler,Geceyi Bagok Dağı'nda Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement