Bedensel engellilere tekerlekli sandalye yardımı - Son Dakika
Güncel

Bedensel engellilere tekerlekli sandalye yardımı

Bedensel engellilere tekerlekli sandalye yardımı

Bingöl'de 32 bedensel engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu.

30.10.2013 19:48

Bingöl'de 32 bedensel engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu.

Ortopedik Engellliler Derneği'nce temin edilen 32 tekerlekli sandalye Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Tören Konuşan Vali İbrahim Taşyapan, bütün insanların potansiyel birer engelli adayı olduğunu belirterek, tekerlekli sandalye yardımınının büyük bir duyarlılık örneği olduğunu söyledi.

Engellilere acımak yerine onların hayatını kolaylaştırmak için çaba gösterilmesini gerektiğine dikkati çeken Taşyapan, şöyle dedi:

"Hepimiz insanız ve insan kainatın en değerli varlığıdır. Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz. Bu mükemmel varlık bazen bazı organlarını, uzuvlarını, kabiliyetlerini yitirebiliyor. Bu nedenle engelli olmak herkesin başına gelebilir. Bu insanlarımız, insan olma vasıflarının hiçbirini kaybetmiş değiller. Bu vatandaşlarımıza hayatı kolaylaştırmak bizim görevlimizdir. Bu kapsamda derneğimizin çabalarını takdirle karşılıyorum. Yurt dışında çalışan Bingöllü hemşerilerimize, kardeşlerimize, iş adamlarımıza ulaşarak, Bingöl'de yaşayan ortopedik engeli ve diğer engelli kardeşlerimize 2'si akülü olmak üzere 32 tekerlekli sandalye temin etmeleri azımsanacak bir davranış değil. Bu nedenle gyaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum."

Konuşmaların ardından 32 tekerlekli sandalye önceden belirlenen sahiplerine teslim edildi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ile Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, bedensel engelliler ve aileleri katıldı.

-tekerlekli sandalye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bedensel engellilere tekerlekli sandalye yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement