Çin'de Tüfe Şubat'ta Yüzde 1 Arttı - Son Dakika
Güncel

Çin'de Tüfe Şubat'ta Yüzde 1 Arttı

Çin\'de Tüfe Şubat\'ta Yüzde 1 Arttı

BEİJİNG, 9 Mart (Xinhua) -- Çin'in ana enflasyon göstergesi olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Şubat'ta bir önceki yıla göre yüzde 1 yükseldi.

09.03.2023 09:34

BEİJİNG, 9 Mart (Xinhua) -- Çin'in ana enflasyon göstergesi olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Şubat'ta bir önceki yıla göre yüzde 1 yükseldi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) Perşembe günü açıkladığı verilere göre bu oran, Ocak ayında kaydedilen yüzde 2,1'lik artışın gerisinde kaldı. Aylık bazda tüketici fiyatları yüzde 0,5 düşüşle önceki ayda kaydedilen yüzde 0,8'lik artış eğilimini geri çevirdi.

NBS istatistikçisi Dong Lijuan, hafif düzeydeki enflasyonunun, Ocak ayındaki Bahar Festivali tatili sonrasında gerileyen piyasa talepleri ve bol mal arzı yüzünden ortaya çıktığını söyledi.

Ocak'la karşılaştırıldığında gıda fiyatları, özellikle de temel gıda maddesi olan domuz etinin ve sebzelerin fiyatları, genel fiyat seviyesinin aşağı inmesinde ana rol oynadı. Gıda dışı ürünlerin fiyatları da, seyahat, sinema biletleri ve saç kesiminden ev bakımına birçok hizmetin maliyetindeki düşüş sayesinde hafif düzeyde gerileme gösterdi.

Dong, gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE'nin, Şubat'ta bir yıl öncesine göre yüzde 0,6 arttığını, Ocak ayındaysa bu rakamın yüzde 1 olduğunu söyledi.

NBS'nin verilerine göre ürünlerin fabrika çıkış maliyetlerini ölçen üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 düştü ve aylık bazda sabit kaldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Tüfe Şubat'ta Yüzde 1 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement