Belediyeden İlçede Kalacak Yer Bulamayan Memurlar İçin 200 Konut - Son Dakika
Güncel

Belediyeden İlçede Kalacak Yer Bulamayan Memurlar İçin 200 Konut

Belediyeden İlçede Kalacak Yer Bulamayan Memurlar İçin 200 Konut

Van'ın Gürpınar İlçesi Belediyesi, ilçede görevli ancak kalacak yer olmadığı için ilçede kalamayan memurların barınma sorununu masaya yatırdı.

07.04.2016 13:44

Van'ın Gürpınar İlçesi Belediyesi, ilçede görevli ancak kalacak yer olmadığı için ilçede kalamayan memurların barınma sorununu masaya yatırdı. Memurların ilçede kalamamasının esnafı ve ilçe ekonomisi için büyük kayıp olarak nitelendiren belediye, memurlar için 200 konut yapma kararı aldı.

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız, Yıldız Çetin ve beraberindeki heyet Gürpınar esnafını gezip esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Eş başkanlar esnafın bir ilçenin temel taşları olduğunu söyledi. Göreve geldikleri günden beri ilçede gözle görülür bir ilerlemenin kaydedildiğini belirten Yıldız, "Fakat bu bizim için yeterli değil. Biz esnafımızı da çok iyi yere getirmek, esnaf ile birlikte ilçemizi de daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Esnafı gelişmeyen bir ilçenin gelişmesi de mümkün değil. Çünkü esnaf, bir yerleşim yerinin motorudur, lokomotifidir. Biz belediye olarak yapmış olduğumuz planlamalarda esnafımıza stratejik bir misyon biçmişiz. Bizim esnafımıza bu misyonu biçmemiz yetmiyor. Esnafın da kendisine böylesi bir misyonu biçmesi, şimdiye kadarki alışkanlıklarından uzaklaşması gerekiyor" dedi.

MEMURLARIN İLÇEDE İKAMET ETMEMESİ CİDDİ KAYIPTIR

Eş başkan Yıldız. ilçede görev yapan ancak, barınma sorunu nedeniyle her gün Van'a gidip- gelen memurların ilçede kalamamasından kaynaklı esnafın sıkıntı çektiğini anlatırken belediye meclisi ile birlikte bu yönde adımları atıldığını söyledi Gürpınar Belediye eş Başkanı Zeki Yıldız, şöyle dedi:

"Gerçekten de ilçede görev yapan memurların ilçede ikamet etmeleri, tüm alışverişlerini ilçe esnafından yapmaları gerekiyor. Bunun için biz belediye olarak 200 adet konut yapma kararı aldık ve bunun için girişimlerimizi de başlattık. Bu yıl önemli mesafe kat etmeyi düşünüyoruz. Bu konutların bir kısmı Gürpınar merkezde, bir kısmı da Hoşap'ta planlıyoruz. Ayrıca bu yıl memurlara yönelik acilen 50 prefabrik yapıyı hizmete sunmayı hedefliyoruz."

- Rpınarvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden İlçede Kalacak Yer Bulamayan Memurlar İçin 200 Konut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement