Bina Görevlileri Mahalleliyi Orkestra ile Sahura Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

Bina Görevlileri Mahalleliyi Orkestra ile Sahura Kaldırıyor

Bina Görevlileri Mahalleliyi Orkestra ile Sahura Kaldırıyor

Kayseri'de bir mahallede bina görevlileri sahurda vatandaşları uyandırmak için davul, zurna, dümbelek ve cümbüş çalıyor.

29.07.2012 13:52

Kayseri'de bir mahallede bina görevlileri sahurda vatandaşları uyandırmak için davul, zurna, dümbelek ve cümbüş çalıyor. Ayrıca bir görevli de çalgıcıların yanında Türk bayrağı taşıyor.

Serçeönü Mahallesinde bina görevlileri, Ramazan davulcularının yapacağı işi yaptı. Davul, zurna, dümbelek ve cümbüş ile adeta orkestra kuran bina görevlileri, vatandaşları sahura oyun havaları çalarak uyandırıyor. Mini orkestranın başını da, elinde Türk bayrağı taşıyan başka bir bina görevlisi çekiyor.

Vatandaşların ilgisini çeken uygulama 3 yıldan bu yana devam ediyor. Bina görevlilerinin konseri esnasında bir pide fırınında bulunan bayanların müziğe eşlik etmesi de gözlerden kaçmadı. Sahur vakti evine giden Mehmet Kahraman, "Biz sahur vakti misafirlikten evimize gidiyorduk. Karşımızda bir düğün alayı gördüm sandım. Eskiden davul tek çalınırdı ama artık sazlı, zurnalı çalınıyor. 60 yaşındayım ilk defa böyle bir şey gördüm." diye konuştu.

Dümbelek çalan Süleyman Çiçek, "Çeşitli çalgılarımızı çalarak milleti uyandırıyoruz. Bizim aslında bina görevlisiyiz. Vatandaşların tepkisi olumlu. Yoldan geçenlere oyun oynatıyoruz. Yollarda vatandaşlar durup halay çekiyor." şeklinde konuştu.

Bayrak taşıyan Mustafa Kenger ise, "Muhtarımızın bize verdiği görevle yıllardır devam eden geleneğimizi sürdürüyoruz. Biz bina görevlisiyiz. Bu çalgıları kendimiz çalarak öğrendik. Önce zurnacımız çalmaya başladı. Daha sonra da bize öğretti. Bir ekip olduk. Her gece sahurda vatandaşları uyandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zurna çalan Mustafa Sarıkaya da, "Hepimiz bina görevlisiyiz. Muhtarımız sağ olsun her yıl sahurda görev yapmak isteyen bina görevlilerine kurayla çalgıları veriyor. Bu çalgıları da kendiliğimizden öğrendik. Biz çalgıcı falan değiliz. Bu görev her yıl başka kişilere veriliyor. Bu sene sıra bizde, başka sene de diğer arkadaşlarımız çalacak" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bina Görevlileri Mahalleliyi Orkestra ile Sahura Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement