Bir evde kalan 33 Suriyeliye bayram ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bir evde kalan 33 Suriyeliye bayram ziyareti

Bir evde kalan 33 Suriyeliye bayram ziyareti

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu üyeleri, kent merkezinde kiraladıkları evde kalan 33 Suriyeliyi ziyaret ederek bayramını kutladı.

17.10.2013 14:48

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu üyeleri, kent merkezinde kiraladıkları evde kalan 33 Suriyeliyi ziyaret ederek bayramını kutladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı memleketlerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

Türkiye'de yalnız bırakılmayan Suriyeliler, Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu üyeleri tarafından sık sık ziyaret edilerek, imkanlar ölçüsünde ihtiyaçları karşılanıyor.

Platform başkanı Süleyman Dağ, Rızaiye Mahallesi'nde kiraladıkları evde kalan Suriyelileri ziyaretinde, bayram sevincini paylaştıkları için mutu olduğunu söyledi.

Suriyeli ailelelerin bayramı buruk kutladığını ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Bayram sevincimizi Suriyeli kardeşlerimizle paylaşmak bizleri çok mutlu etti. Onları ziyaret etmek, bayramlarını kutlamak, yüzlerini güldürmek güzel bir duygu. Bugüne kadar platformumuza destek veren derneklerimizin ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın destekleriyle Suriyeli ailelerimize çeşitli yardımlar yapıldı. Bu bayram da vakıf, 10 kurbanlık büyükbaş kestirdi. Üçer kilogramlık paketler halinde burada kalan Suriyeli ailelere dağıtıldı. Bizler de platformumuza gelen bağış kurbanları kestirerek misafirlerimize dağıtıyoruz. İnşallah bu bayram, evine et girmeyen Suriyeli ailemiz kalmayacak. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Ülkelerinden ayrılar, bayramı buruk kutluyorlar ama inşallah bu savaş bir an önce bitecek ve kardeşlerimiz vatanlarında huzur içinde yaşamaya başlayacak."

Dağ, Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlatarak, "Platform bünyesinde 20 derneğimiz bulunuyor. Arkadaşlarımızla bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün de Kurban Bayramı ziyaretinde bulunalım istedik. Burada da gördük ki aynı aileden 33 kişi aynı çatı altında zor şartlarda kalıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu sıkıntıların bir an önce sona ermesi için dua ediyoruz" dedi.

Sultan Muhammet Hüseyin de ailesiyle Şam'dan bir ay önce geldiğini, kentte kiraladıkları evde 33 kişi kaldıklarını belirtti.

Ziyaretten mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin, oğlu ve damadının Suriye'deki olaylarda hayatını kaybettiğini anlattı.

Mahalledeki komşularının kendilerine yardımda bulunduğunu ifade eden Hüseyin, "Suriye'de evlerimiz yıkıldı, oğlum ve damadım Esed'in askerlerince şehit edildi. Ülkemizden ayrı ilk bayramımız. Üzüntülüyüz fakat bu üzüntüyü kent insanının ziyaretiyle unutuyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir evde kalan 33 Suriyeliye bayram ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement