Bir Usta Bin Usta Projesi - Son Dakika
Güncel

Bir Usta Bin Usta Projesi

Bir Usta Bin Usta Projesi

Bir Usta Bin Usta Projesi Nevşehir kursiyerleri mezun oldu.

29.01.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Sigorta'nın 85. kuruluş yılında başlattığı sosyal sorumluluk projesi Bir Usta Bin Usta projesi kapsamında Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen Çömlek Yapımı kursu tarihi Dink Çanak Atölyesi'nde gerçekleştirilen tören ile son buldu.

Anadolu'da kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi artırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığında yola çıkan Anadolu Sigorta, "Bir Usta Bin Usta Projesi" kapsamında Nevşehir'de Çömlek Yapımı kursu düzenledi.

Eylül 2012 tarihinde başlayan ve 3 ay süren eğitim boyunca kursiyerlere; çömlekçiliğin tarihi, çömlek yapımında kullanılan çamurun özelliği, çamur hazırlama ve yoğurma işlemleri ile ilgili tüm detaylar öğretildi. Torna kullanımının tüm teknik bilgilerini öğrenen kursiyerler, kurs süresince sırasıyla tornada şekillendirme, çamuru merkezleme ve sistre yapımı ile ilgili uygulama çalışmaları yaptı.

Farklı seramik tekniklerini de kursiyerlere aktardığını belirten kurs eğitmeni Abdullah Özer; eğitim boyunca kursiyerlerin çok hevesli olduğunu, eğitimleri aksatmadıklarını, birçoğunun bu işi meslek edinip kendilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özer törende; "Eğitime 20 kursiyer ile başladık, 18 kursiyerimiz mezun oldu. Burada dikkat çekmek istediğim konu kursiyerlerimizin çoğunluğunun kadın olması. Önümüzdeki günlerde çömlek atölyelerinde çömlek çarkını çeviren kadınları görmek bizi çok mutlu edecek. Bu kurs geleneksel sanatımızı yaşatmak için atılmış büyük bir adım" şeklinde konuştu.

Sertifika törenine Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü de katıldı. Törende konuşan Körükçü, Anadolu Sigorta'nın hayata geçirdiği Bir Usta Bin Usta Projesi'nin takdir edilmesi gereken bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu, Avanos'ta çömlekçiliğe olan ilginin yeniden artmasını sağladığını belirtti.

Tören sonrasında kursiyerlerin kurs süresince yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi alanı gezildi. Sergide en çok kadın kursiyerlerin ürünleri ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement