"Bir Yaz Gecesi Rüyası" - Son Dakika
Güncel

"Bir Yaz Gecesi Rüyası"

"Bir Yaz Gecesi Rüyası"

Antalya'da ilk kez sahnelenecek.

09.04.2012 12:49

William Shakespeare'in ünlü eseri " Bir Yaz Gecesi Rüyası' balesi Antalya'da ilk kez izleyiciler ile buluşacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi 'nin sahneleyeceği eserin prömiyeri 17 Nisan Salı günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Müzikleri F. Mehdelshon'a ait eserin; proje ve koreografisi Mehmet Balkan'a, librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait. Ana teması aşk ve evlilik olan eser, karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapılıyor. Olayların Yunanistan'ın erken dönemlerinde bir düğün çevresinde geçtiği eser, danslarıyla izleyiciyi görsel bir şölene davet ediyor. Eser prömiyerin ardından 19 Nisan Perşembe günü de sahnede olacak.

Prömiyer 17 Nisan

Antalya Devlet Opera ve Balesi dansçıları "Bir Yaz Gecesi Rüyası" nın prömiyerine sayılı günler kala yoğun bir prova ve hazırlık dönemi geçiriyorlar. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu eserde, orkestrayı şef Nicolae Dohotaru ve şef Hakan Kalkan dönüşümlü olarak yönetiyor. Koro şefi Caner Ruhselman, koro şef yardımcısı Mahir Seyrek .Eserde; müzik düzenlemeleri Andrzej Barlog'a , dekor Tayfun Çebi'ye , kostüm Sevda Aksaoğlu'na, ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Sahnelendiği her yerde büyük beğeni ile izlenen Eserde dansçıların yanı sıra koro sanatçıları ve solist sanatçılarda sahne alacak.

"Bir Yaz Gecesi Rüyası Balesi", Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde 17 Nisan, 19 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde sadece 3 temsil ile izleyicilerin karşısında olacak. 5TL ile 15 TL arasında satışa sunulan eser biletleri www.dobgm.gov.tr adresinden ya da Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinden alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement