Biri Kadın 7 Uyuşturucu Sanığına Hapis Cezası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Biri Kadın 7 Uyuşturucu Sanığına Hapis Cezası

11.01.2016 16:20

– KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonlarda yakalanan ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan 1'i beraat ederken, 7'sine 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

– KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonlarda yakalanan ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan 1'i beraat ederken, 7'sine 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerince yapılan teknik takip sonunda, uyuşturucu sattığı belirlenen Rıza P.'nin yakalanması için evine giden polisler, evde bulunan Rıza P. ile Dilara D.'yi gözaltına aldı.  Evde yapılan aramada ise, 4 paket halinde satışa hazır 1.75 gram metamfetamin maddesi, hassas terazi, uyuşturucu madde paketlemede kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda pipet, biri sürgü kısmı bulunmayan 2 tabanca ve bu tabancalara ait 7 dolu fişek ile 1 boş kovan ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, uyuşturucu satıcısı oldukları öne sürülen Rasim Yasin A., Mehmet T., E.K., Serkan K. ve Yalçın Ç.'yi de gözaltına aldı. Olaylarla bağlantısı olduğu belirlenen Turgay Ç. ise yakalanamadı. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

FİRARİ SANIĞA DA CEZA VERİLDİ

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Rıza P., Dilara D., Rasim Yasin A., Mehmet T., Serkan K., Yalçın Ç. ve E.K. katılırken, yakalama kararı bulunan Turgay Ç. ise katılmadı. Mahkemedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tahliyelerini talep etti. Yapılan yargılama sonunda mahkemeye heyeti, 'Uyuşturucu ticareti' yaptıkları gerekçesiyle sanıklardan Rıza P., Rasim Yasin A., Serkan K., Mehmet T. ile Turgay Ç. ile aranan sanık Yalçın Ç.'ye ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis ve 500 TL adli para cezası, Dilara D.'ye de 5 yıl 6 ay hapis ve 320 TL adli para cezası  verdi. Sanıklardan E.K. ise beraat etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Biri Kadın 7 Uyuşturucu Sanığına Hapis Cezası - Son Dakika


Advertisement