"Birinci Arap-Türk Yükseköğrenim Kongresi" Hazırlık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Birinci Arap-Türk Yükseköğrenim Kongresi" Hazırlık Toplantısı Yapıldı

"Birinci Arap-Türk Yükseköğrenim Kongresi" Hazırlık Toplantısı Yapıldı

İMÜ ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile "First Arab – Turkish Higher Education Congress" için yapılan altıncı toplantı Üniversite Rektörlüğünde gerçekleştirildi.

25.09.2013 21:24  Güncelleme: 21:23

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile 25-28 Nisan 2014 de İstanbul'da düzenlenmesi planlanan "First Arab – Turkish Higher Education Congress" için yapılan altıncı toplantı 18 Eylül 2013 tarihinde Üniversite Rektörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel, Üniversiteden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Başaran, Kongre Sekreteri Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Organizasyon Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu katıldılar.

Toplantıda şimdiye kadar alınan kararların ve sürdürülen çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. Toplantının yapılması olası yerler ve davet edilecek konuşmacılar belirlendi. Bilim komitesinin oluşturulması, konuşma başlıklarının yeniden düzenlenmesi, diğer ülkelerden alanlarında yetkin konuşmacıların davet edilmesi, maliyetlerin nasıl karşılanacağı gibi konular tartışıldı ve alınan karaların Arap Üniversiteleri Birliği Sekreterliğine sunulması karalaştırıldı.

Bağımsız bir organizasyon olan Arap Üniversiteleri Birliği (AARU), 1964 de kuruldu. Halen 240 dan fazla arap üniversitesinin üye olduğu Arap Üniversiteleri Birliği Sekreteri Professor Sultan Abu-Orabi ve danışmanı Üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Başaran, Kongre Sekreteri Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Organizasyon Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu ile 13 Eylül Cuma akşamı beşinci toplantıyı İstanbul'da biraraya gelerek gerçekleştirmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Birinci Arap-Türk Yükseköğrenim Kongresi' Hazırlık Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement