BİTLİS'TE 'KİTAP İYİLEŞTİRİR' KAMPANYASI BAŞLATILDI - Son Dakika
Güncel

BİTLİS'TE 'KİTAP İYİLEŞTİRİR' KAMPANYASI BAŞLATILDI

BİTLİS'te Adalet Bakanlığı tarafından cezaevlerindeki kütüphaneler için 'Kitap İyileştirir' sloganıyla kampanya başlatıldı.

11.01.2023 10:49  Güncelleme: 10:56

BİTLİS'te Adalet Bakanlığı tarafından cezaevlerindeki kütüphaneler için 'Kitap İyileştirir' sloganıyla kampanya başlatıldı. Kampanyaya katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kurum amirleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri kitap bağışında bulundu.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi girişinde startı verilen kampanyanın açılış programına, Vali Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Abur, kamu kurum müdürleri, hakimler ve savcılar katıldı. Kitap bağışında bulunan Vali Çağatay, "Biz Bitlis'i fiziken geliştiriyoruz, güzelleştiriyoruz, turizme açıyoruz, huzur şehri yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı bazı kurumlarımız da bu tür etkinliklerle renklendiriyor. Kitap fuarı etkinliği ve kitap bağış kampanyasında emeği olanlara teşekkür ediyorum? dedi. Daha sonra konuşan Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Dursun Ali Karakoca ise, kitap okumanın önemine değinerek, 'Okumak farklı hayatlardan, farklı acılardan, hatalardan, farklı fikir ve düşüncelerden haberdar olmaktır. Bu sayede cezaevinden çıkan bir mahkum, kısa sürede topluma entegre olacak ve bir daha suç işleyip buralara gelmeyecektir. İşte ıslah dediğimiz bu kutsal amacın gerçekleşmesinin en iyi yollarından biri de onların okumalarıdır. Bize düşen sorumluluk ise onların okumalarına vesile olmamızdır. Bu bağlamda Bitlis il genelinde bulunan cezaevlerimizdeki hükümlü ve tutuklularımızın kitap okuma alışkınlıkları kazanmalarında, kurumlarda bulunan kütüphanelerin içindeki kitap sayısının ve çeşitliliğin artmasında, bu bağış kampanyasının rolü şüphesiz çok önemlidir. Her kitap yeni bir umut, her kitap yeni bir hayattır. Bu duygu ve düşüncelerle kitap bağış kampanyamıza bağışlarınızı bekler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kitap bağışında bulunan protokol üyeleri 35 gün açık kalacak standa herkesin kitap bağışında bulunmaları çağrısında bulundu. (DHA)

BİTLİS\'TE \'KİTAP İYİLEŞTİRİR\' KAMPANYASI BAŞLATILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BİTLİS'TE 'KİTAP İYİLEŞTİRİR' KAMPANYASI BAŞLATILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement