Bmgk'da Terörizmle Mücadele Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bmgk'da Terörizmle Mücadele Toplantısı

Bmgk\'da Terörizmle Mücadele Toplantısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terörizmin söylemlerine barış, kalkınma ve refah mesajlarıyla karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

15.01.2013 22:36

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terörizmin söylemlerine barış, kalkınma ve refah mesajlarıyla karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, ocak ayı dönem başkanı Pakistan'ın girişimiyle "Terörizmle Mücadeleye Kapsamlı Yaklaşım" konulu toplantı düzenlendi.

Oturum başkanlığını Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar'ın yaptığı toplantıda konuşan Genel Sekreter Ban, terörizmin çatışmaların yaygın olduğu, insan hak ve saygınlığının korunmadığı bölgelerde ortaya çıktığını belirterek,

"Hiçbir gerekçe terörizmi haklı gösteremez" dedi.

Güvenlik ve gelişme arasında önemli bir bağ olduğunu dile getiren Ban, aşırılık ve nefret söylemlerinin önüne geçmek için diyalog, karşılıklı anlayış ve iletişim teknolojilerinin öneminine vurgu yaptı.

Hoşgörüsüzlük ve aşırılığın yerine şefkat ve ılımlılığın sesine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Ban, "Terörizmin söylemlerini barış, kalkınma ve refah mesajlarıyla karşılamalıyız. Terörizm aşırı yoksulluktan besleniyor, şiddet, hoşgörüsüzlük, ve insan hakları ihlalleri vasıtasıyla kalkınmayı engelliyor" diye konuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar da, terörizmin sürekli değişen taktiklerine karşı uluslararası mücadele çağrısı yaptı.

Terörizmi besleyen kaynakların kurutulmasının önemine değinen Khar, bunun için organize suçlarla mücadele, bölgesel inisiyatifler geliştirilmesi, istihbarat paylaşımının artırılmasının önemli olduğunu belirterek, "Aşırılıklar herhangi bir din ve kültürle ilişkilendirilmemeli" değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: İbrahim Uyar - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bmgk'da Terörizmle Mücadele Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement