Bildiride, forumun amacının ekonomik değişimleri, koordinasyonu ve hem Asya ülkeleri arasında hem de Asya'nın dünyanın diğer bölgeleriyle işbirliğini derinleştirmek ve ilerletmek olduğu ifade edildi.
Küresel büyüme üzerindeki baskı, küreselleşme karşıtlığı ve korumacılıkta artışa dikkat çekilen bildiride, farklı ülkelerin hükümetleri ve işletmeleri, açık piyasa, kapsayıcı büyüme ve ekonomik işbirliği ilkelerine sadık kalmaya çağrıldı.
Bildiride, çeşitli ülkelerin yönetimlerinin, reform çabalarını artırarak uluslararası ekonomik düzeni ve küresel yönetim sistemini güçlendirmesi, belirlenen politikaların ülkeler arasında ortak çıkarları teminat altına alması gerektiğine işaret edildi.
Bununla birlikte, ticari korumacılığın reddedilmesi gerektiği, ticaret ve yatırımın sürdürülebilir küresel kalkınmanın itici gücü olduğu vurgulandı.
Bildiride ayrıca, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ve Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) gibi uluslararası ve bölgesel kuruluşların, daha açık, kapsayıcı, adil ve tarafsız bir ikili ve çok taraflı ticaret sisteminin kurulması için birlikte çalışması gerektiği de belirtildi.
Bildiride, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası dâhil çeşitli uluslararası finansal kuruluşlara da sınır ötesi sermaye dolaşımını destekleyen, reel ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması için çalışacak bir küresel finans denetim mekanizması geliştirme çağrısı yapıldı.
Son Dakika › Güncel › Bo'ao, Küreselleşmeyi İlerletme Bildirisiyle Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?