Bodrum - Gümüşlük'te 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Gümüşlük'te 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali

Bodrum - Gümüşlük\'te 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali

Tarihi Eklisia Kilisesi'nde Dünyada Çalınması En Zor Beste Olan Sergei Rachmaninov'un 3. Piyano Ko

31.07.2010 12:59

Tarihi Eklisia Kilisesi'nde dünyada çalınması en zor beste olan Sergei Rachmaninov'un 3. Piyano Ko

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nde ünlü piyanist devlet sanatçısı Gülsin Onay ve Londra Senfoni Okullar Orkestrası sahne aldı.

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından belediye ile Bodrum Ticaret Odası'nın destekleriyle düzenlenen 7. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde yaşları 17 ile 19 arasında değişen tamamı İngiliz öğrencilerden oluşan orkestra sahne aldı. Şef Peter Ash önderliğindeki 92 kişilik senfoni, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay'a eşlik etti. Tarihi Eklisia Kilisesi'nde dünyada çalınması en zor beste olan Sergei Rachmaninov'un 3. Piyano Konçertosu'nu seslendiren Onay ve Londra Senfoni orkestrası performanslarıyla sanatseverlerden büyük alkış aldı. Aralarında Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire (DP), Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mesut Pekergin'in de yer aldığı konseri, yaklaşık 300 sanatsever izledi.

Festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, her yıl daha çok klasik müzik dinleyicisine ulaştıklarını belirtti. Gümüşlük'te mistik bir ortamda tatilcilere sanat keyfi yaşattıklarını kaydeden Levendoğlu, yabancı turistlerin de festivale ilgi gösterdiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Gümüşlük'te 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement