Borusan Müzik Evi'nde Gelecek Hafta - Son Dakika
Güncel

Borusan Müzik Evi'nde Gelecek Hafta

Borusan Müzik Evi\'nde Gelecek Hafta

Weed, 9 Ocak Çarşamba akşamı Borusan Müzik Evi'nde Saadet Türköz ile buluşuyor.

01.01.2013 09:25

İsveç'in müzik dünyasına kazandırdığı iki dev: Ulf Wakenius & Lars Danielsson, 1960'ların Almanya menşeli sanat hareketi "Fluxus"a saygı duruşu niteliği taşıyan "Music with Egg: Original Fluxus Sounds", Weed feat. Saadet Türköz ve Sanlıkol &Mutlu Quintet feat. Erkan Oğur gelecek hafta Borusan Müzik Evi'nde.

Weed feat. Saadet Türköz ile doğaçlama müzik

Basgitarda Murat Çopur, gitarda Şevket Akıncı, davulda Şenol Küçükyıldırım'dan oluşan Weed, 9 Ocak Çarşamba akşamı Borusan Müzik Evi'nde Saadet Türköz ile buluşuyor. Doğaçlama müzikle, notası yazılmış parçaları bir arada değerlendirerek keşfedilmemiş seslerin izini süren topluluk, doğaçlama çalışmalar yapmayı günümüz müziği için önemli bir estetik gereklilik olarak kabul ediyor. Candaş Şişman görselleri ve cazdan halk ezgilerine uzanan ses renkliliği ile Saadet Türköz'ün vokalleri, gecede Weed ile sahneyi paylaşacak. Konser 21.30'da başlıyor.

Orijinal "Fluxus" soundunu Mr. Wagner's First Flux Company'den dinleyin

Borusan Müzik Evi, 10 Ocak Perşembe akşamı 1960'larda uluslararası sanatçı, besteci ve tasarımcıları, farklı sanatsal disiplin ve medyalarda buluşturan ve '"karşı 'sanat" anlayışını benimseyen "Fluxus" hareketine saygı duruşu niteliğindeki "Music With Egg: Original Fluxus Sounds" konserine ev sahipliği yapıyor. George Maciunas liderliğinde, bir dönemin müzik algısını değiştiren "Fluxus", aralarında Joseph Beuys, Yoko Ono ve Nam June 'Paik'in de bulunduğu yüzlerce görsel sanatçıya da ilham kaynağı oldu.

George Brecht, George Maciunas, La Monte Young, Dick Higgins, Takehisa Kosugi, Eric Anderson, Ken Friedman, Philip Corner, Nam June Paik, Allison Knowles, Tomas Schmitt gibi öncü sanatçıların Fluxus parçaları, Köln, Frankfurt, Berlin ve İstanbul'dan alanının uzmanı müzikolog, besteci, tasarımcı ve müzisyenlerden oluşan Mr. Wagner's First Fluxus Company tarafından 10 Ocak'ta Borusan Müzik Evi'ne taşınıyor. İstanbul'dan müzikolog Alper Maral, Köln'den yeni medya işleriyle dikkat çeken Alman sanatçı Sonja Bender, Frankfurt'tan çağdaş müzik uzmanı-müzikolog Stefan Fricke ve Berlin Hochschule'den Andreas Wagner'in sahnede olacağı bu geceyi sakın kaçırmayın. Konserin başlangıç saati 20.00.

Sanlıkol &Mutlu Quintet feat. Erkan Oğur

Bestelerinde modern caz ile Türk 'müziğinin makam ve usullerini doğal bir şekilde kaynaştırmaya ve birbirinin parçasıymış gibi kullanmaya özen gösteren Mehmet Ali Sanlıkol ile Cem Mutlu'nun kurmuş oldukları Sanlıkol & Mutlu Quintet, Erkan Oğur'un da katılımı ile Borusan Müzik Evi'nde muhteşem bir konser sunacak. 11 Ocak Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde gerçekleştirilecek konserde caz ve geleneksel Türk müziği makamları usta ellerde birleşecek. Konserin başlangıç saati 21.30.

Cazın serseri ruhu: Ulf Wakenius ve Lars Danielsson ile "Duo-Extraordinaire"

Sezonun ve ocak ayının en büyük sürprizlerinden biri geçtiğimiz sezon Youn Sun Nah ile verdiği konserde İstanbullu hayranlarıyla buluşan Ulf 'Wakenius'un Lars Danielsson ile 12 Ocak Cumartesi akşamı vereceği konser. Pat Metheny, Herbie Hancock, Oscar Peterson, John Scofield ve Mike Brecker gibi devlerin topluluklarında görmeye alıştığımız ikili, İstanbul'da ilk kez birlikte sahnede. Tüm dünyadan ve özellikle Kuzeyli akımlardan parçalar seslendirecek olan Ulf Wakenius ve Lars Danielsson, "Vagabond" ve "Liberetto" adlı albümlerinden de bir seçki sunacak. Konserin başlangıç saati 21.30.

Borusan Müzik Evi Ocak ayı etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Borusan Müzik Evi'nde Gelecek Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement