Bosna Hersek Diyasporası, Suriye'ye Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bosna Hersek Diyasporası, Suriye'ye Yardım Kampanyası Başlattı

Bosna Hersek Diyasporası, Suriye\'ye Yardım Kampanyası Başlattı
23.01.2014 16:25

İngiltere'de yaşayan Bosna Hersekliler tarafından kurulan ''Bosnia Appeal'' İnsani Yardım Kuruluşu, Suriye halkı için yardım kampanyası başlattı.

İngiltere'de yaşayan Bosna Hersekliler tarafından kurulan Birmingham merkezli "Bosnia Appeal" İnsani Yardım Kuruluşu, Suriye halkı için yardım kampanyası başlattı.

"Bosnia Appeal" İnsani Yardım Kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, "Yurtlarından Edilmiş Bosna Hersekliler, Suriyeli Mülteciler İçin" adı verilen yardım kampanyası kapsamında, gıda, ilaç, giyecek başta olmak üzere Suriye halkı için gerekli tüm ihtiyaçların karşılanabilmesi için para toplanacağı belirtildi. Açıklamada, bugün Suriye halkının yaşadıklarını, geçmişte aynı kaderi yaşanan ve bugün 100'den fazla ülkeye dağılmış olan Bosna Herseklilerin çok iyi anlayabildiği ifade edildi.

Bosna savaşı öncesinde Priyedor kentinde doktorluk yapan Suriye asıllı Murhaf Gakenyi ile Boşnak olan eşi Samka Gakenyi'nin girişimleriyle başlatılan yardım kampanyasının, 15 Nisan 2014 tarihine kadar süreceği bildirildi.

Açıklamada, ayrıca yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenlerin "www.bosniaappeal.org" internet sitesinden detaylı bilgileri öğrenebileceği belirtildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek Diyasporası, Suriye'ye Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika


Advertisement